Referitor la acest caz, senatorul Dan Sabau ne-a declarat ca, poate daca s-ar fi gindit cineva sa faca ordine de mai de mult in partid, acum nu s-ar fi ajuns la aceasta situatie: "Eu zic ca acum a venit destul de tirziu decizia conducerii PNL. Asta era o formula care trebuia aplicata de mai de mult tuturor celor care au colaborat cu Securitatea. Trebuia stabilita clar natura colaborarii si luate niste decizii pe masura acestor analize. In cazul Monei Musca mi se pare o ciudatenie sa te declari campioana initiativei de desconspirare a fostilor informatori, in contextul in care isi stia foarte bine trecutul. E putin anormal sa te declari liberal convins cind tu ai colaborat cu Securitatea. Atitudinea asta e cel putin ciudata". Intrebat daca aceiasi pedeapsa i s-ar potrivi si lui Dinu Patriciu, cel care a recunoscut ca a sposorizat PSD in campania electorala, senatorul Sabau ne-a precizat: "Si aici mi se pare un pic ciudat ca un vicepresedinte al PNL sa sponsorizeze adversarul politic. Dar aici centrul trebuie sa analizeze si sa vada in cel fel a daunat partidului gestul sau. Oricum, nu e acceptabil moral. Toata treaba asta cu sponsorizarile si colaborarile trebuie privita din punct de vedere moral, si nu da bine deloc ce se vede".
"Cei care stiu ca au colaborat ar fi bine sa o lase ei mai moale cu politica"
La rindul sau, deputatul Gabriel Sandu a tinut sa sublinieze ca, din punctul sau de vedere, nu numai liberalii care au colaborat cu Securitatea ar trebui sa isi ia o pauza de la viata politica, ci si reprezentantii altor partide care se afla intr-o situatie similara: "Nu exista informatori buni si informatori rai. Nu ii putem ierta pe unii si pe altii sa ii pedepsim. A fost corecta decizia PNL. In principiu asta e. Cei care stiu ca au colaborat ar fi bine sa o lase ei mai moale cu politica, pina nu sint dati afara din partidele din care fac parte". Referitor la cazul lui Dinu Patriciu, deputatul de Braila a precizat ca daca membrii Comisiei de Etica din cadrul PNL vor decide ca acesta se face vinovat de sponsorizarea oponentului politic in timpul campaniei electorale, acesta ar trebui sa isi prezinte demisia.
Si primarul Constantin Cibu s-a aratat de parere ca decizia de excludere a celor doi din partid a fost cea mai indicata, avind in vedere situatia data: "Daca s-a hotarit asanarea morala a clasei politice sint de acord ca toti cei care au colaborat cu Securitatea sa fie exclusi din viata politica. Indiferent din ce partid fac parte acum". Cu toate acestea, Cibu nu a exclus posibilitatea ca, in cazul lui Dinu Patriciu, sa nu fie neaparat vorba de un act de tradare impotriva partidului liberal: "Pina la urma, Patriciu nu e patronul "Petromului", el e doar director. Daca consiliul de conducere sau restul au decis sa sponsorizeze, el, in calitate de director, si nu de liberal, doar a virat banii, dar e semnatura lui pe acte. Ar fi si asta o posibilitate. Dar asta trebuie analizat de cei indreptatiti. Daca e gasit vinovat poate fi dat afara. Dar trebuie luate toate in calcul".