Mergi la conţinutul principal

Colaborare Vard Brăila-Vard Tulcea pentru o navă de croazieră

• cele două şantiere navale vor realiza coca acestui vas de expediţie de lux pentru o companie germană din grupul TUI • livrarea navei este programată în 2021 la Vard Langsten, în Norvegia

 

Grupul Vard a anunţat că va construi în România coca unui vas de expediţie de lux pentru o companie germană din grupul TUI, cel mai mare jucător din turism la nivel global, mai precis pentru cei de la Hapag-Lloyd Cruises. Potrivit unui comunicat de presă al Vard, noua navă de expediţie va face parte din seria Hapag-Lloyd Cruises HANSEATIC, împreună cu cele două nave pe care Vard le are deja în construcţie pentru compania din Germania. Vasul va avea aproximativ 16.000 tone, o lungime de aproximativ 139 metri şi o lăţime de 22 metri. Nava are şapte punţi pentru pasageri, cu o capacitate de cazare pentru 230 pasageri în 120 de cabine şi apartamente. Coca acestei nave, se precizează în acelaşi material, va fi realizată în România, pe liniile de producţie ale celor două şantiere navale deţinute (Brăila şi Tulcea). Surse din cadrul Vard Brăila ne-au declarat că pe platforma şantierului din oraşul nostru ar urma să se execute mai multe secţiuni din corpul navei, urmând ca, pe măsura finalizării acestora, să fie livrate colegilor de la Vard Tulcea, unde se va face asamblarea finală. Mai departe coca navei va fi expediată pentru armarea completă la Vard Langsten, în Norvegia, de unde se va face practic şi lansarea oficială a navei. Livrarea acesteia este programată în prima parte a anului 2021, după cum se arată în materialul de presă al celor de la Vard.

Hapag-Lloyd Cruises este o companie deţinută de TUI Group, cu sediul în Hamburg, Germania. Compania este furnizor de nave în segmentele turism de lux şi expediţii.

Grupul Vard, cu sediul central în Norvegia, operează mai multe şantiere navale în Norvegia, România (la Brăila şi Tulcea), Brazilia şi Vietnam. Pachetul de control de acţiuni ale companiei mamă este deţinut de grupul italian “Fincantieri”, unul dintre cei mai mari constructori de nave din lume.

Reamintim că, în primul semestru al acestui an, pe platforma şantierului naval “Vard Brăila” au avut loc mai multe ceremonii de lansare la apă şi botez: perechea de nave gemene “Topaz Neva” şi “Topaz Lena”, un transportor de module preasamblate, o navă de tip “live fish carrier”, plus un feribot cu propulsie electrică ce va fi închiriat de către Ministerul Transporturilor din Norvegia pentru transport de autoturisme, TIR-uri şi pasageri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro