Mergi la conţinutul principal

Codul Administrativ a intrat în vigoare

* președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a ținut să îi anunțe pe membrii Consiliului despre acest lucru, chiar înainte de ședința extraordinară ce a avut loc la începutul săptămânii * ordonanța de urgență privind Codul Administrativ a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 5 iulie

 

 

Este oficial: s-au schimbat regulile administrației brăilene. Codul Administrativ aprobat de Guvernul Viorica Dăncilă a fost publicat în Monitorul Oficial și deja produce efecte. De altfel, președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a ținut să îi anunțe pe membrii Consiliului despre acest lucru, chiar înainte de ședința extraordinară ce a avut loc la începutul săptămânii.

“Înainte de deschiderea ședinței, fac precizarea că în Monitorul Oficial al României, nr. 555 din 5 iulie 2019 a fost publicată Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 privind Codul Administrativ. Drept urmare întrucât acest act normativ la data ședinței extraordinare produce efecte, desfășurarea ședinței și actele administrative adoptate se vor face în temeiul noilor prevederi intrate în vigoare, în condițiile prezentate”, a declarat Chiriac.

Reamintim că, pe lângă pensii speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consiliu județean, Codul Administrativ schimbă și regulile în ceea ce privește creșterea responsabilității funcționarilor publici în privința asumării documentelor semnate. De asemenea, permite aprobarea proiectelor legate de patrimoniu prin jumătate plus unu din numărul de consilieri și nu cu două treimi, cum era înainte. Rămâne totuși valabilă aprobarea cu două treimi atunci când vine vorba despre înstrăinarea de terenuri și imobile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro