Codrul Râşnovului s-a "cutremurat" la OST Mountain Festival 2011 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Codrul Râşnovului s-a "cutremurat" la OST Mountain Festival 2011

* locaţia extraordinară şi spectacolul oferit de unele dintre formaţiile prezente au reuşit să-i uimească până şi pe cei mai sceptici dintre spectatori

Oraşul Râşnov a fost gazda celei de-a doua ediţii a OST Mountain Fest, care s-a desfăşurat în perioada 22 - 24 iulie, într-o locaţie mai mult decât potrivită spiritului liber al unui metalhead. Munţii, mirosul ierbii umede, peisajul mirific ce înconjura scena, "tabloul" brazilor verzi şi umbra cetăţii care trona în fiecare seară în vârful dealului, sunt doar câteva elemente care amintesc de frumuseţea locurilor din ţara noastră. De asemenea, acţiunea celor care s-au implicat în acest festival, într-un fel sau altul, nu poate decât să bucure şi să demonstreze că şi în România există posibilitatea "naşterii" unui astfel de eveniment. În cadrul celor trei zile, rockerii români şi nu numai au ascultat muzica a peste 30 de trupe underground, s-au distrat cu prietenii şi au avut ocazia de a vizita obiectivele turistice ale oraşului Râşnov. Organizarea a fost mult mai bună decât cea a ediţiei de anul trecut. Pe lângă spaţiul gratuit de campare, publicul a avut la dispoziţie şi câteva puncte de aprovizionare cu mâncare şi băutură în baza unor jetoane, element întâlnit deseori la spectacolele de acest gen din afară. Un alt lucru demn de menţionat este acela că în fiecare zi programul anunţat a fost respectat cu exactitate în ceea ce priveşte ora şi ordinea în care trupele prezente au performat. De asemenea, sonorizarea a fost una de excepţie, iar show-ul oferit de unele dintre trupele mai experimentate a reuşit să trezească interesul tuturor celor prezenţi.
Festivalul a demarat vineri, la ora 16.00, cu formaţia românească Ka Gaia An. Din punctul meu de vedere, această trupă s-a potrivit perfect cu decorul datorită stilului abordat şi anume folk metal. Au urmat apoi piteştenii de la Spectral care şi-au arătat abilităţile tehnice interpretându-şi piesele impecabil, ba mai mult, cântând şi un cover "Spheres of Madness", după formaţia death metal Decapitated. O altă trupă potrivită cu locaţia festivalului a fost Piatra, care sigur în urma concertului a reuşit să câştige câţiva fani în plus. Vineri, trupa principală a fost Taine, una dintre cele mai vechi formaţii de tehnical death metal din România. Aceştia au oferit un show interesant, având proiecţii video pregătite special pentru concert. Conceptul a fost unul inedit, trupeţii reuşind să îmbine o muzică "dură" cu elemente "sensibile", de teatru, lucru care a dus ce-i drept la dezamăgirea unora dintre fanii mai "bătrâni". După Taine a urmat un recital acustic foarte interesant al austriecilor de la Dornenreich, trupă care m-a interesat în mod special şi care m-a surprins plăcut. Sâmbătă, patru formaţii au reuşit să capteze atenţia publicului în detrimentul celorlalte. Acestea au fost: Winterhorde, Bolthard, E-Force şi capul de afiş al festivalului, Keep Of Kalessin. Personal, cei patru membri ai ultimei trupe amintite nu m-au impresionat, însă publicul a părut să rezoneze cu riff-urile de chitară uşor haotice ale acestora. Printre altele black metaliştii de la Keep Of Kalessin au interpretat şi piesa cu care au participat la Eurovision 2010, "The Dragontower". Ziua de duminică a început cu Malpraxis, o tânără trupă de brutal death metal din Cluj Napoca, a cărei prestaţie live m-a impresionat. Alte câteva nume care mi-au atras atenţia au fost: Akral Necrosis, Sincarnate, Fen, Onslaught şi Negură Bunget. Deşi au cântat puţine piese, experienţa celor de la Negură Bunget, una dintre cele mai bune formaţii de black metal din România, şi-a spus cuvântul. Chiar dacă în ultima vreme au avut parte de multe schimbări în ceea ce priveşte componenţa, membrii trupei amintite nu încetează să mă impresioneze în mod plăcut indiferent de câte ori i-aş vedea live. Onslaught a fost formaţia principală a zilei care a încheiat festivalul. Aceştia sunt din Marea Britanie, cântă thrash metal şi cum publicul român metalist este deseori iubitor al acestui gen, succesul trupei a fost garantat. Seara s-a terminat sub muzica celor de la Din Brad, trupă folk ambientală, formată din câţiva dintre membrii Negură Bunget.
Cele trei zile ale festivalului ce a avut loc în micul orăşel de lângă Braşov au fost un real succes şi s-au desfăşurat fără niciun incident neplăcut. Deşi publicul nu a fost unul extrem de numeros, aşa cum se întâmplă în cazul unor astfel de evenimente ce au loc în afara graniţelor, acest lucru nu ar trebui să fie un element care să împiedice existenţa OST Mountain Fest Ediţia a III-a.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro