Cocoşii au turnat tot ce ştiu despre dosarul ANRP | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cocoşii au turnat tot ce ştiu despre dosarul ANRP

Acţionând, oarecum, după principiul, dacă e bal, bal să fie, Dorin şi Alin Cocoş au formulat denunţuri în dosarul "ANRP", în care au fost trimişi în judecată fostul şef al ANI Horia Georgescu, alături de deputaţii Marko Attila Gabor şi Theodor Nicolescu.
Denunţurile au fost făcute la începutul lunii martie, când Dorin şi Alin Cocoş se aflau în arest preventiv, iar declaraţiile lor cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită vor fi cercetate într-un dosar separat de cel trimis ieri în instanţă de DNA.
Potrivit rechizitoriului DNA, fostul soţ al Elenei Udrea a arătat că în 2010 a avut o discuţie cu Constantin Slav, Nicolae Slav (veri prin alianţă cu fosta sa soţie, Olguţa Chiriac) şi Răzvan Constantin Dumitrescu, cărora le-a spus că are intenţia să cumpere drepturi litigioase rezultate din dosare de despăgubire de la anumite persoane care parcurseseră, în prealabil, procedura de judecată şi aveau soluţii favorabile emise de către Curtea de Apel Bucureşti, rămase definitive.

Iţele afacerilor cu drepturi litigioase

Despre aceste drepturi litigioase, Dorin Cocoş a spus că le-a aflat de la fiul lui, Alin Cocoş, care, la rândul lui, primise informaţiile de la o persoană cu numele Sebastian Moise, intermediar al tranzacţiilor şi care i-a comunicat, prin Alin, pretenţiile financiare ale vânzătorilor de drepturi litigioase pentru unele imobile situate în judeţul Argeş. Dorin Cocoş a arătat că a remis copii de pe actele privind drepturile litigioase lui Sergiu Diacomatu, care în acea perioadă deţinea funcţia de vicepreşedinte în cadrul ANRP - Comisia de fond funciar, pentru ca acesta să verifice legalitatea şi corectitudinea actelor respective. Ulterior, Cocoş a cumpărat aceste drepturi, prin intermediul lui Constantin Slav, Nicolae Slav şi Răzvan Constantin Dumitrescu, deoarece nu a dorit ca numele său să apară în presă. Dorin Cocoş mai susţine că le-a transmis celor 3 intermediari să se ocupe de depunerea actelor de revendicare la ANRP, aceştia fiind cei care au obţinut atât deciziile, cât şi titlurile de conversie.

Un serviciu de 400.000 de euro

Pentru soluţionarea cu prioritate a dosarelor de despăgubire, Dorin Cocoş l-a rugat pe Sergiu Diacomatu să urgenteze introducerea acestora în comisia de avizare. Drept urmare, dosarele au fost avizate într-un termen foarte scurt, în câteva zile sau câteva săptămâni. Dorin Cocoş le-a mai spus procurorilor DNA că, pentru această intervenţie, Sergiu Diacomatu i-a solicitat, iar el i-a achitat acestuia, în două tranşe, suma de 400.000 euro, într-un birou situat în incinta Euro Hotels.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro