Mergi la conţinutul principal

Cocktail-uri clasice pe care trebuie să știi să le prepari

Fie că este vorba despre un gin tonic sau un aperol spritz, sunt câteva rețete de cocktail-uri clasice pe care e bine să le știi să le prepari, fie pentru când organizezi o petrecere sau când vrei să te bucuri de o băutură la sfârșit de zi. Fie că este vară, primăvară, toamnă sau iarnă, aceste cocktail-uri pot fi savurate indiferent de zi. Iată care sunt cocktail-urile pe care orice persoană ar trebui să știe să le prepare.

Negroni

Un cocktail perfect echilibrat, apreciat de barmanii din întreaga lume. Părți egale de gin, vermut și Campari se combină pentru un amestec delicios de amar. Deși simplu, optează întotdeauna pentru băuturi spirtoase de cea mai bună calitate și optează pentru o bilă de gheață în loc de cuburi. Adăugați aromă cu acea coajă de portocală și aveți cocktail-ul perfect pentru când ziua s-a încheiat.

Mod de preparare: pentru o servire perfectă, amestecați ginul, vermutul și Campari într-un shaker cu gheață și agitați până când paharul începe să se răcească. Se strecoară într-un pahar și se ornează cu puțină coajă de portocală.

Gin tonic

Cocktail-ul gin tonic este la modă zilele acestea. Este un cocktail foarte popular și foarte comandat în restaurante și baruri. Însă, îl puteți prepara și acasă foarte ușor. Este foarte important să știi cum să servești un gin tonic pentru a te bucura de adevărata savoare a acestui cocktail. Pentru un gin tonic ai nevoie de 4 ingrediente: gin, gheță, apă tonică și lămâie.

Mod de preparare: într-un pahar cu picior, tip balon, pune gheață multă și amestecă cu o lingură de cocktail până paharul se răcește. Scurge apa dacă gheața s-a topit oricât de puțin. Cu o bucată de lămâie șterge buza paharului și stoarce-o în pahar. Pune o altă bucată de lămâie în pahar. Adaugă 50-60 ml de gin și toarnă apa tonică ușor peste. La sfârșit, amestecă ușor și ai obținut un gin tonic perfect.

Aperol spritz

Spritz-ul  este o băutură tipică de aperitiv din Veneto care, în ultimii ani, a devenit foarte populară în întreaga Europă. Inițial era preparat doar din apă minerală/sifon și prosecco, dar chelnerii îl preparau în proporții diferite, adăugând și diverse lichioruri amare specifice zonei, precum Campari sau Aperol. Aperol spritz a devenit foarte popular și este, în special, consumat vara. Pentru a prepara un aperol spritz bun ai nevoie de prosecco, Aperol, apă minerală, portocale și gheață.

Mod de preparare: într-un pahar de vin umplut pe jumătate cu gheață adăugați 50-60 ml de Aperol și adăugați încă 90-100 ml de prosecco. Ulterior adăugați încă 30 de ml de apă minerală. Amestecați cu o lingură de cocktail și adăugați una-două felii de portocală. Aperol spritz este simplu de preparat, dar foarte delicios.

Old fashioned

Un alt cocktail tradițional pentru sesiunile de seară, care funcționează bine cu bourbon și scotch, cu aceleași reguli aplicabile și pentru calitatea băuturii. Cocktailul a fost inventat inițial pentru a deghiza whisky-ul bootleg, cu amarul și zahărul scoțând în evidență dulceața băuturii spirtoase.

Mod de preparare: adăugați o linguriță de zahăr tos într-un shaker cu câteva picături de bitter și puțină apă fierbinte sau sifon pentru a dizolva zahărul. Se amestecă până se dizolvă tot zahărul și se adaugă niște cuburi de gheață și o parte de whisky (50 ml). Amestecați timp de un minut înainte de a acoperi cu gheață și o coajă/felie de portocală pentru ornat.

Margarita

Nimic nu depășește o margarita când soarele strălucește și te afli în mijlocul acelui spirit de petrecere în grădină. Frica multor oameni de tequila se risipește rapid atunci când băutura mexicană este asociată cu acea combinație dulce de suc de lămâie și triplu sec.

Mod de preparare: mai întâi pregătim paharul, trecând pe marginea sa cu o bucată de lămâie, apoi așezați-l cu capul în jos pe un pat de sare astfel încât marginea să fie perfect acoperită. Combinați 50 de ml de tequila, o lingură de triplu sec și gheață într-un shaker și serviți cu gheață suplimentară și lime.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro