* pentru că asfaltul a fost turnat prost, fără o pantă corespunzătoare spre gura de canalizare, un brăilean domiciliat pe strada Cezar Petrescu din Brăilița trebuie să iasă cu mătura, după fiecare ploaie, să împingă apa în gaigăr * în caz contrar, mașinile care trec cu viteză prin băltoaca din fața porții, îi ”aruncă” apă murdară până peste gard * reprezentanții Primăriei promit că se vor lua măsuri
În nenumărate zone din Brăila unde s-au derulat de curând mari investiții de modernizare a unor artere principale lucrările au fost făcute atât de prost făcute încât apa de ploaie se scurge foarte greu spre gurile de canalizare. Ne-am confruntat, mulți dintre noi, cu bălțile de lângă trotuare, devenite coșmarul pietonilor, care fie nu pot traversa fără să se ude la picioare, fie sunt loviți în plin de șuvoaiele de apă stârnite de mașinile șoferilor grăbiți și indolenți. Ce te faci însă când o astfel de băltoacă nu se formează doar în zonele comerciale ale orașului ci chiar pe strada ta, în fața curții tale?! Cu o asemenea situație se confruntă, după fiecare ploaie, brăileanul Marian U., domiciliat pe strada Cezar Petrescu, din cartier Brăilița. Locuința acestuia este situată în apropierea intersecției cu strada Andrei Cocoș și, de fiecare dată când plouă, brăileanul nostru se trezește cu ditamai balta în fața porții, baltă prin care mașinile trec cu viteză, ”aruncând” stropi de apă murdară până peste gard.
”Problema ține de felul cum a fost făcut asfaltul: deși există o gură de canalizare la doar 5 metri distanță, strada nu are o pantă de scurgere normală. Practic, trebuie să ies de fiecare dată cu o mătură să împing apa în canalizare. În urmă cu un an, s-au făcut lucrări de reparații pe stradă, am vorbit cu muncitorii, le-am explicat că aici e o contrapantă dar nu s-a rezolvat nimic”, ne-a transmis locatarul de pe strada Cezar Petrescu.
De la Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Brăila ni s-a explicat că lucrările făcute în urmă cu un an pe strada în cauză au vizat astuparea unor gropi prin plombări asfaltice, deci nu aveau cum să rezolve o problemă legată de scurgerea apei la canalizare. ”O astfel de situație nu poate fi rezolvată decât prin lucrări complexe de modernizare a unei străzi. Se mai pot găsi, totuși, și alte soluții. O să luăm legătura cu Compania de Utilități Publice să facă dânșii o verificare la fața locului. E atribuția lor să constate și să propună o soluție pentru acest caz punctual. Poate ar mai trebui montată încă o gură de canalizare... O să vedem cu ce propunere vin cei de la CUP Dunărea. După ce ei propun o soluție, cu aprobarea primarului, se va face o intervenție în zonă”, ne-a declarat Marius Termegan, directorul Direcției Tehnice.
Vom urmări evoluția acestui caz.