Mergi la conţinutul principal

CNSLR Fratia isi cheama membrii la lupta sindicala

Confederatiile sindicale au transmis structurilor din teritoriu directive in sensul consultarii membrilor fata de disponibilitatea participarii la ample miscari de protest motivate de "incapatinarea" Guvernului si a patronatelor in a propune si oferi valori mici in ceea ce priveste salariul minim pe economie. De exemplu, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania (CNSLR) Fratia a transmis uniunii judetene a organizatiei instructiuni privind consultarea membrilor cu privire la participarea la actiuni de protest, rezultatul chestionarii urmind a fi centralizate, cel tirziu, pina la finele saptaminii viitoare. "Cu citeva exceptii, salariatii din Romania sint dezavantajati de prevederile actualului proiect al Bugetului de Stat pe 2008. Printre cele mai importante dezavantaje se numara: a) Cresterea fiscalitatii pe forta de munca prin introducerea in baza de calcul a tuturor veniturilor, renuntarea la plafonul de 5 salarii medii si mentinerea plafoanelor pentru calculul deducerilor personale la nivelul din 2005, desi inflatia cumulata pentru perioada 2005 - 2008 a fost de peste 20%; b) Reducerea contributiilor sociale se face in mod disproportional, in avantajul angajatorilor. Reducerea de 6 puncte procentuale se aplica intr-un raport de 4,5 puncte procentuale in favoarea angajatorilor si numai de 1,5% in favoarea salariatilor; c) Alocarea de resurse total insuficiente pentru sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale; d) Mentinerea unui sistem de salarizare dezechilibrat in sectoarele bugetare, alocarea unor resurse suplimentare consistente pentru activitati deja avantajate prin actualul legislativ privind salarizarea din sectoarele bugetare in paralel cu stabilirea unilaterala a salariului minim pe care este fundamentat bugetul la un nivel de 450 lei, derizoriu in comparatie cu valoarea cosului minim de consum si cu realitatea de pe piata fortei de munca", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al CNSLR Fratia ca principale nemultumiri ale sindicatelor.
Conducerea confederatiei a subliniat ca propunerea sindicala de 700 lei salariul minim pe economie a fost fundamentata pe o valoare a cosului minim de consum de 800 lei ca si pe un raport de 45% dintre salariul minim si salariul mediu prognozat pe 2008, respectiv 1.540 lei.
Reamintim ca, la mijlocul acestei saptamini, confederatiile sindicale au organizat la nivel central o conferinta de presa comuna, ocazie cu care au amenintat cu organizarea de miscari de protest in Bucuresti si in orasele mari la care sa participe mii de sindicalisti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu