CNNB a participat in competitie cu o echipa dormata din 25 de elevi peste 16 ani si trei profesori. Elevii au fost selectati din cei 50 inscrisi, printr-un concurs de eseuri la nivelul institutiei, criteriile de selectie fiind cunoasterea limbii engleze si cunostintele despre Uniunea Europeana. Coordonatorul echipei este profesorul de istorie Corina Pavel, careia i s-au alaturat profesorii de limba engleza Luminita Mocanu si Aurelia Serban.
Pentru a intrat in concurs, echipa CNNB a realizat un eseu in limba engleza pe tema "A 50-a aniversare a Parlamentului European - realizari si provocari pentru viitor - din Perspectiva Tratatului de la Lisabona" si a rezolvat un chestionar cu 100 de intrebari legate de diversele aspecte ale Uniunii Europene.
Recompensa cadrelor didactice si a elevilor cooptati in program este participarea la Zilele Euroscola de la Strasbourg. La Parlamentul European, cistigatorii de la CNNB, vor pleca vineri, 19 decembrie. In aceeasi zi elevii vor participa la dezbateri pe tema constructiei europene in cadrul unor grupuri de lucru multilingve si vor avea ocazia sa schimbe puncte de vedere despre prioritatile europene in cadrul jocului "Eurogame". La incheierea programului echipei i se va decerna diploma "Euroscola" si i se va inmina oficial drapelul european.
Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a-i informa pe tineri despre procesul de integrare europeana si pentru a promova participarea lor la constructia Uniunii Europene.
Scopul programului este sa ii aduca impreuna pe copiii de liceu din cele 27 de state membre, oferindu-le ocazia de a afla cum functioneaza Parlamentul European, dar si de a se cunoaste intre ei, de a invata despre modul de viata, despre viziunile si asteptarile tinerilor din alte state membre ale UE.
In acest an, Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania a lansat prima editie a concursului Euroscola in Romania. Concursul s-a desfasurat conform principiilor egalitatii de sanse si accesului egal la informare si la concurs.