CNAIR a spus «nu» unui punct panoramic pe pod. Consilierii județeni insistă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

CNAIR a spus «nu» unui punct panoramic pe pod. Consilierii județeni insistă

* consilierul județean independent Marian Căpățînă  a precizat în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CJ Brăila că a primit un răspuns negativ din partea CNAIR privind propunerea sa legată de realizarea unui punct panoramic pe pilonul brăilean al podului * chiar și așa, aceștia au indicat ca o posibilă alternativă, dacă nu va fi prea riscant, folosirea trotuarului pentru pietoni în scop turistic * Căpățînă și-a întrebat colegii consilieri dacă să întrebe și proiectantul despre punctul panoramic și aceștia i-au dat acordul verbal

 

 

 

Discuțiile despre posibilitatea realizării unui punct panoramic pe pilonul brăilean al podului suspendat peste Dunăre  continuă. În cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Județean Brăila, consilierul  independent Marian Căpățînă și-a informat colegii că a primit un răspuns din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la scrisoarea sa transmisă Ministerului Transporturilor și Ministerului Dezvoltării privind posibilitatea de a realiza acel punct panoramic pe pod. Cum era de așteptat, CNAIR a precizat că proiectul se află deja în implementare și că o astfel de intervenție este tardivă și ar complica situația. Chiar și așa, potrivit lui Căpățînă, aceștia au oferit ca o alternativă folosirea trotuarelor destinate pietonilor, cu care podul va fi dotat, în scop turistic. Dar asta, desigur, dacă siguranța vizitatorilor nu ar fi pusă în pericol. Cert este că trotuarele s-ar afla la peste 40 m deasupra Dunării, ceea ce ar oferi o panoramă a zonei pe toată lungimea podului.  

”Răspunsul lor spune în felul următor: «La momentul actual, proiectul Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila este în perioada de execuție, iar lucrările aferente pilonului amplasat pe malul Brăila sunt într-un stadiu avansat de execuție. Complexitatea podului suspendat, prin interdependența elementelor structurale ale acestuia, face ca realizarea unui punct de panoramă situat în partea superioară a pilonului podului suspenda  să implice modificări majore în cadrul proiectului, ce nu pot fi implementate după începerea execuției lucrărilor. Astfel, vă comunicăm faptul că stadiul avansat al lucrărilor de execuție pun CNAIR SA în imposibilitatea de a da curs solicitării dumneavoastră de a realiza un punct de panoramă, situat în partea superioară a pilonului podului suspendat, amplasat pe malul Brăila. Cu toate acestea, CNAIR înțelege valoarea turistică pe care o poate genera podul suspendat peste Dunăre în județul Brăila și de aceea vă aducem la cunoștință următoarele informații, astfel încât dumneavoastră să puteți lua cele mai bune decizii în vederea dezvoltării turistice pentru acest obiectiv. Tablierul podului suspendat, parte a podului pe care se realizează circulația, a fost proiectat pe toată lungimea sa cu trotuare. Aceste trotuare sunt situate, în cel mai înalt punct, la o înălțime de peste 40 m față de nivelul apei Dunării. Această înălțime foarte mare poate genera crearea unor curenți de aer foarte puternici, ceea ce poate ridica probleme de siguranță pentru circulația pietonilor. În acest sens, în condițiile în care circulația pietonilor pe trotuarele podului suspenda nu va implica probleme de siguranță a circulației și accesul acestora va fi permis, înălțimea de peste 40 m față de cota apei Dunării, la care este situat trotuarul, va asigura o panoramă pe toată lungimea acestuia și nu doar într-un singur punct»”, a dat citire Căpățînă, în ședință, răspunsului din partea CNAIR.

Consilierul județean independent s-a arătat nemulțumit de răspuns, considerând că se bazează pe prea multe supoziții legate de curenții de aer care ar putea sau nu să fie problematici, la fel dacă podul va avea un trotuar deschis pietonilor sau nu. Acesta a precizat că ar dori să meargă mai departe cu demersul său și să solicite un punct de vedere și de la proiectant, în privința posibilității realizării acelui punct panoramic deasupra pilonului aflat pe malul brăilean. Răspunsul venit de la consilierii județeni, reprezentanții mai multor partide, a fost unul afirmativ, aceștia precizând că li se pare normal să fie consultat și proiectantul. Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, i-a transmis secretarului județului, Dumitrel Priceputu, să întocmească o nouă adresă către CNAIR prin care să solicite un punct de vedere de la proiectant, legat atât de punctul panoramic, cât și despre posibilitatea folosirii trotuarului podului în scop turistic pe viitor.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro