Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cluburi cu traditie in sah vor avea reprezentanti la "Calutul de fildes"

In jur de 30 sahisti din tara si tot atitia din Braila se vor lupta, in perioada 2-4 noiembrie, pentru premiile oferite de organizatori la cel mai mare turneu de sah pentru copii organizat vreodata in orasul nostru "Calutul de fildes", competitie care face parte dintr-un circuit Grand prix junior 2007.
Printre favoritii la podium se numara Ionut Pepene din Ploiesti, la categoria de virsta 12 ani, cistigatorul Festivalului sahului brailean la categoria de virsta 10 ani, Stefan Tomici din Bucuresti, vicecampionul national de la 10 ani la sah rapid, bucuresteanul Ionut Dolana si Andrei Otoiu jucator care se afla intre primii zece sportivi in clasamentul general al Grand prixului la categoria de virsta 10 ani.
In acest week-end, la Braila va sosi o serie de antrenori cu carti de vizita impresionante, care au scos numerosi campioni nationali precum Cristian Palamar (Ilfov), Gheorghe Vasii (Ploiesti), Andrei Furca (Mangalia), Mihai Tufa (Galati), Nicolae Doroftei coordonatorul unuia dintre Centrele de excelenta la sah.
Copiii care vin la Braila sint componenti ai unor cluburi cu traditie in sportul mintii precum Callatis Mangalia, Petrolul si CSS Ploiesti, Clubul Central si Pajura din Bucuresti, Siderurgistul Galati, Orizont 64 si CSO Ianca.
Turneul se va derula pe durata a sapte runde sistem elvetian si este omologat de Federatia Romana de Sah.
Campionii si vicecampionii de juniori la sah practic nu platesc taxa de organizare.
Fondul total de premiere in numerar este de 1 500 Ron. Ocupantii podiumului in clasamentul general vor primi in ordine 400, 250 si respectiv 200 Ron, insa premii in bani vor primi si ceilalti jucatori care se vor clasa in intervalul 4-8. Organizatorii vor mai oferi premii pe categorii de virsta.
"Asa cum am reusit sa readucem Braila in circuitul national la seniori, asa speram ca prin organizarea in premiera a acestui turneu sa le oferim si copiilor si juniorilor braileni sansa de a se duela in fiecare an de acum inainte, cu cei mai buni colegi ai lor din tara. Eu cred ca vom reusi sa ne achitam in mod onorabil la acest turneu, iar "Calutul de fildes" sa devina un concurs traditional in orasul nostru" a declarat Ionel Balcan, directorul turneului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii