Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Clubul Sportiv Municipal a cucerit primele medalii din 2007

Saptamina trecuta, la Bacau s-au derulat concomitent doua competitii atletice pentru seniori, tineret si juniori I, Campionatele Nationale Universitare si primul Grand Prix din 2007 la categoriile de virsta mentionate.
La editia din acest an reprezentantii CSM-ului au cucerit trei titluri universitare prin Anamaria Caragata, care s-a impus in doua probe, la 60 m plat si la 60 m garduri si Leonard Gherghiceanu invingator la 60 m plat.
Alti doi atleti ai gruparii brailene au urcat pe podium in cadrul Grand Prix-ului atletic. Ionut Roata s-a clasat al treilea in proba de triplusalt rezervata seniorilor, iar in proba de 60 m garduri Alexandru Chiricuta a cistigat locul intii la juniori si doi la seniori.
Aflati in primul an la juniori I, cinci reprezentanti ai CSM-ului au realizat noi recorduri personale. Marian Chioveanu a incheiat proba de 60 m plat in 7:33 secunde, iar la saritura in lungime a realizat o performanta de 6,57 m, Paraschiv Eftimie si Daniel Hornet au concurat la 400 m plat si au realizat timpi superiori celor pe care ii detineau, 55:30 secunde si respectiv 56:68 secunde.
Rezultate meritorii au obtinut in proba de 60 m garduri Ionel Capitaneanu si Ionut Caprisoara. Ei sint in revenire de forma dupa vacanta de iarna. La acest sfirsit de saptamina atletii vor participa la Bucuresti la etapa a doua de Grand Prix, ultima lor verificare inaintea Campionatelor Nationale, care se vor derula in zilele de 9 si 10 februarie" a declarat profesorul Fanel Ionescu.

"Sa lasam faptele sa vorbeasca" este de parere Leonard Gherghiceanu

Ani de zile, Leonard Gherghiceanu a dominat sau s-a aflat pe podiumul competitiilor nationale si internationale la care a participat. Atletul pregatit de profesorul Fanel Ionescu a ratat insa sezonul competitional 2006 pentru ca a fost accidentat.
Refacut si bine pregatit, sportivul CSM-ului a revenit in arena competitionala cu prilejul Campionatelor Universitare unde a reusit sa cistige proba de 60 m plat. Modest, Leonard Gherghiceanu a considerat concursul de la Bacau unul de valoare medie, declarind ca obiectivul primordial pentru sezonul de sala il reprezinta un loc pe podium la finalele de la inceputul lunii februarie.
"La concursul de saptamina trecuta nu a venit decit unul dintre viitorii mei adversari de la nationalele din februarie, de aceea nici cursa nu a fost una spectaculoasa, ci raportata la timpii realizati, una de valoare medie. Eu sint multumit de modul in care am evoluat, s-a vazut o crestere in toate planurile, dar abia in acest week-end, la cea de a doua etapa de Grand Prix imi voi cunoaste principalii contracandidati la medaliile sezonului indoor. Nu mai vreau sa dau pronosticuri, sa lasam faptele sa vorbeasca, dar bineinteles ca imi doresc un loc pe podium" a declarat Leonard Gherghiceanu.

Lista CSM-ului pentru Grand Prix-ul de la Bucuresti cuprinde opt atleti

Nici nu s-au stins bine ecourile competitiilor atletice de saptamina trecuta si conducerea CSM-ului a facut deja lista cu participantii pentru urmatorul concurs atletic ce va avea loc simbata, 27 ianuarie, la Bucuresti.
La cel de al doilea Grand Prix de sala, gruparea braileana va fi reprezentata de sase atleti: Leonard Gherghiceanu, Aurel Baciu, Ionut Roata, Alexandru Chiricuta, Ionut Caprisoara si Anamaria Caragata carora li se vor adauga alti doi sportivi cu dubla legitimare, LPS-CSM, Paraschiv Eftimie si Ionut Vlaicu.
"Am cautat sa le acordam toate conditiile de pregatire atletilor care vor participa la Campionatele Nationale de la inceputul lui februarie. Dupa finalele de seniori si tineret sper sa avem cel putin trei sportivi cooptati in lotul Romaniei pentru balcaniada, iar atletii cu dubla legitimare, Eftimie si Vlaicu, sa prinda lotul pentru mondiale. Consider ca dubla legitimare este benefica sportului brailean si impreuna cu conducerea LPS-ului vom incerca sa facem eforturi pentru a mentine traditia atletismului brailean" a declarat Tinca Amza, directoarea CSM-ului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii