Mergi la conţinutul principal

Clubul Cuza Sport a depus un proiect de asociere cu autorităţile locale

• proiectul este valabil doar pentru echipa de seniori • clubul de baschet brăilean are nevoie urgent de un buget stabil pentru a face faţă în Liga Naţională • “Vrem să pregătim aşa cum se cuvine viitorul sezon competiţional al Ligii Naţionale de baschet”, spune Mircea Totolici

 

Echipa de seniori Cuza Sport Brăila a promovat de pe primul loc în Liga Naţională de baschet masculin, iar în această perioadă, deşi jucătorii sunt în vacanţă, conducerea clubului se preocupă de obţinerea unui buget care să-i asigure participarea acestei formaţii în eşalonul în care a promovat.

Însă, în acelaşi timp clubul de baschet brăilean vrea să facă rost şi de fondurile necesare participării în competiţiile naţionale a echipelor de juniori.

În acest sens, Cuza Sport a înaintat administraţiei locale un proiect de asociere pentru echipa de seniori.

“Am depus la Primărie şi la Consiliul Judeţean un proiect de asociere, proiect care va începe în campionatul 2018-2019 şi se va derula pe o perioadă de 4 ani. În primele două sezoane ne propunem menţinerea în Liga Naţională, în cel de-al treilea campionat dorim o clasare pe locurile 1-8, iar în cel de-al patrulea, o clasare pe locurile 1-6. Asocierea va fi doar pentru echipa de seniori, însă noi vom căuta să ducem mai departe proiectul pe care Cuza Sport l-a demarat în urmă cu 11 ani şi care acum ne permite să avem un sistem piramidal care cuprinde toate echipele de juniori ce pot participa în competiţii, precum şi cea de seniori care acum va evolua pe prima scenă a baschetului românesc. Ca să ne putem descurca onorabil am avea nevoie de un buget format din 550.000 lei de la Primărie, 550.000 lei de la Consiliul Judeţean, iar noi venim cu 130.000 lei, bani care vor fi obţinuţi de la cotizaţiile membrilor şi din sponsorizări”, a declarat Mircea Totolici, managerul clubului Cuza Sport.

Sursa citată a ţinut să sublinieze faptul că bugetul clubului trebuie format până pe 1 iulie, termenul limită la care echipa se poate înscrie în Liga Naţională. Până pe 20 iulie Cuza Sport trebuie să aibă în cont banii pentru arbitraje, legitimări, iar în perioada 3-6 august lotul deja format să demareze pregătirile în vederea sezonului competiţional 2018-2019.

“Consider că ar trebui să se urgenteze procedurile pentru hotărârile pe care Consiliul Local şi Consiliul Judeţean trebuie să le ia în vederea asocierii cu clubul nostru, iar în felul acesta să avem o stabilitate financiară. Sunt o serie de etape pe care obligatoriu trebuie să le parcurgem până la startul competiţiei. Pentru că în acest moment, avem şi datorii care s-au strâns după turneul de promovare în Liga Naţională, atât la jucători, la furnizori dar şi la Federaţia Română de Baschet. Până acum am avut o singură sursă de finanţare, de la Consiliul Local am primit 269.000 lei pe care i-am folosit la turneul final şi cu echipele U18, U13, de minibaschet sau babybaschet. Noi ceea ce ne-am propus am realizat de aceea vrem să pregătim aşa cum se cuvine viitorul sezon competiţional al Ligii Naţionale de baschet, iar acest obiectiv îl putem atinge doar dacă reuşim să avem un buget pe măsura eşalonului în care vom evolua dar şi un lot competitiv”, a mai spus Totolici.

De asemenea, sursa citată a mai precizat că a avut discuţii preliminare pe tema bugetului cu şefii administraţiei locale de la care a obţinut acordul de principiu pentru perfectarea actelor aferente asocierii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro