Mergi la conţinutul principal

Club de vacanta pentru cei mici la "Voltin"

Ieri, s-a incheiat proiectul "Clubul de vacanta", derulat de voluntarii de la "Voltin" si de un grup de elevi de la Scoala "Ion Creanga". Presedintele tinerilor voluntari, Adriana Vadeanu, a precizat ca anul acesta va derula un proiect mai putin spectaculos, dar foarte important. "Vrem sa accentuam latura sociala, formarea si evolutia fiecarui voluntar din clubul nostru. Anul acesta, activitatea ne va fi subventionata, conform legii, si vrem sa ajutam tinerii nostri sa se formeze, vom urmari sa satisfacem nevoile de formare ale tuturor tinerilor. In aceasta saptamina am vrut sa combinam obiectivul nostru, de a forma tinerii voluntari pentru actiuni sociale, cu cel al scolilor care isi doresc pentru elevii lor activitati extracurriculare in vacanta. Tinerii nostri au fost beneficiarii directi, iar copiii -beneficiarii indirecti. Am invitat in aceasta actiune a Clubului de vacanta trei scoli, insa nu a raspuns decit scoala “Ion Creanga”", a spus presedinta "Voltin, Adriana Vadeanu. Ea a mai explicat ca majoritatea actiunilor sociale sint percepute in comunitate ca actiuni de intrajutorare materiala si unii au fost dezamagiti atunci cind au vazut ca in cadrul acestui proiect nu este vorba de asa ceva, ci de ajutor spiritual.
Din Scoala "Ion Creanga" au fost selectati copii din invatamintul primar care au parintii plecati la munca in strainatate, provin din familii monoparentale sau care au probleme materiale, a precizat invatatoarea Mihaela Tesileanu, cea care s-a ocupat de activitatile desfasurate in saptamina de vacanta. "Am desfasurat jocuri recreative si educative pentru autocunoastere, dezvoltarea increderii in sine, iar copiii au devenit mai responsabili. Am facut si plimbari in aer liber pe faleza, jocuri sportive in curtea scolii, fotbal, volei, sarituri la coarda. Astazi am lucrat pe ateliere, prin rotatie. Am avut un atelier cu puzzel-uri, unul de pictura, altul de remi si altul de carti. La final, vizionam si un film de desene animate. De asemenea, pe cit posibil, cei mari, tinerii, au conversat in limba engleza cu cei mici", a explicat invatatoarea Mihaela Tesileanu. Coordonatorul proiectului "Clubul de vacanta", directorul adjunct Livica Bacanu, a povestit ca totul a pornit de la ideea ca tinerii pot participa la educarea altor copii. "Am fost impresionata de transformarea adolescentilor. Deveneau mai responsabili, aveau grija de cei mici permanent si cred ca acesta este un prim pas important atit pentru copii, cit si pentru tineri. Deja au inceput sa tina legatura si cind nu sint aici, discuta de lectii pe Internet. Vom repeta aceasta experienta in celelalte vacante, poate tot cu acesti copii sau cu altii, pentru ca mai avem in scoala noastra copii necajiti", a spus prof. Livica Bacanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro