Omul de afaceri Corneliu Cloşcă, administratorul societăţii "Mioriţa Com" SRL Brăila, s-a împroprietărit în regim de urgenţă cu 3 km de conductă din magistrala Companiei de Termoficare a oraşului. Licitaţia a fost organizată la finele anului trecut, mai exact în luna decembrie, de către lichidatorul judiciar de la CET, respectiv "Continvest Insolvenţă" SPRL. Toată afacerea a costat 720.000 lei, cu TVA inclus, bani pe care patronul "Mioriţa" i-a scos din buzunar pentru a putea valorifica cele aproape 900 de tone de metal din componenţa celor 3.000 metri de conductă.
Decizia de a se vinde respectivul tronson de termoficare a fost luată din cauza hoţilor de fier vechi, care provocau continuu pagube, în ciuda nenumăratelor sesizări făcute la Poliţie de către lichidatorul judiciar. Cel puţin aceasta este explicaţia Angelei Potop, administratorul "Continvest Insolvenţă". Contactată telefonic de redactorii "Obiectiv", Potop a susţinut că s-a convenit cu creditorii şi a primit aprobarea de vânzare în regim de urgenţă a acestui bun pentru că nu putea fi supravegheat. "Este o magistrală de termoficare ce aparţine CET-ului, care face legătura între km 10 şi punctul F26. Sunt 3 km de ţeavă, din proprietatea CET, care erau expuse permanent furturilor. Noi avem un dosar foarte gros, în care ţinem evidenţa tuturor furturilor produse efectiv şi a tentativelor de furt, stopate datorită intervenţiei Poliţiei. Pentru valorificarea conductei respective s-a organizat o licitaţie, la care s-au înscris mai mulţi competitori, printre care şi societatea «Mioriţa». Aceasta din urmă a câştigat, având şi experienţă cu alte dezafectări de ţeavă de la CET ", a declarat şefa "Continvest Insolvenţă" SPRL.
"Mioriţa Com" a tăiat până în momentul de faţă 2.400 metri de conductă, axându-se în principal pe tronsoanele atacate în mod frecvent de hoţii de fier vechi. Mai sunt de tăiat 300 m de ţeavă, aflată în incinta CET, şi 300 m din incinta societăţii "Artefero", care este mai puţin expusă deoarece se află sub pază permanentă. "Am tăiat cu prioritate partea de conductă expusă, dar mai sunt încă 600 m de ţeavă, care este cât de cât protejată. Pe lângă tăiere, noi am şi ecologizat suprafaţa pe care au fost instalate aceste ţevi. Am desfiinţat postamentele de beton, pe care le-am valorificat ca deşeuri inerte împreună cu vata de sticlă cu care era învelită conducta. Vom încerca să vindem ţevile ca atare, deoarece acestea au o valoare mai mare. Dacă ar fi să vindem conducta ca deşeu feros nu prea am avea de câştigat, deoarece în momentul de faţă preţul fierului vechi este destul de scăzut", ne-a explicat fiul lui Corneliu Cloşcă, Gigel Cloşcă, cel care administrează efectiv punctul de colectare deşeuri metalice al "Mioriţa Com".