După ce ani la rând nimeni nu a îndrăznit să îl someze să dărâme „balconul" ăla trântit fix pe trotuar, la restaurantul Mioriţa, iată că, în sfârşit, autorităţile (care numai autoritate nu au avut în faţa lui Cloşcă!) s-au decis să aplice legea. Poate că amenda de 2.000 lei care i-a fost aplicată lui Corneliu Cloşcă pentru că a construit terasa aia pe trotuar, evident fără nicio umbră de autorizaţie, nu îl afectează pe aşa-zisul om de afaceri brăilean, despre care aş fi şi eu curios să aflu ce bussinessuri face, dacă produce ceva concret pentru comunitate sau doar se joacă de-a bişniţarul prin pieţe. Însă, dacă amenda nu îl va ustura, cu siguranţă îl va oftica faptul că va trebui să dărâme pe cheltuiala lui magaoaia plantată abuziv pe domeniul public. Şi are la dispoziţie fix 30 de zile ca să facă trotuarul, ca să zic aşa, cum era de la mama lui, adică liber.
De data asta Cloşcă chiar nu mai are încotro, pentru că dacă va refuza să se conformeze în termenul acordat, de 30 de zile, Primăria Brăila ar trebui să purceadă ea la demolarea terasei. După care, aşa cum prevede legea, primăria să îi impute lui Cloşcă costurile cu demolarea, costuri care probabil sunt duble faţă de cât ar cheltui patronul restaurantului, în regie proprie, pentru desfiinţarea hidoşeniei de pe trotuar.
Bine-bine, şi după ce va demola terasa care ocupă trotuarul, patronul Cloşcă va scăpa? Da, răspunsul este „da", pentru că în România unele legi sunt tâmpite, făcute parcă pentru a-i proteja pe golani. În mod normal, Cloşcă ar trebui să plătească retroactiv pentru faptul că şi-a bătut joc de domeniul public. Adică, dacă el a avut terasă ilegală vreme de 10 ani, să zicem, să fie pus să plătească daune pentru toţi aceşti ani, în funcţie de câtă vânzare (nu profit!) a făcut la restaurantul său pe nume Mioriţa. Şi am zis vânzare, şi nu profit, pentru că este posibil ca patronul Cloşcă să fi avut grijă ca restaurantul să iasă chiar pe minus, pentru a nu plăti dări la stat. Mă rog, astea sunt simple supoziţii, nu este cazul să ne abatem de la subiect.
Apoi, brăilenii, dacă tot ţin atât de mult la oraşul lor, ar trebui să se unească şi să fie consecvenţi ideii de a refuza să mai păşească în restaurantul lui Cloşcă. Să nu îi mai facă nici măcar de-un leu vânzare, ca pedeapsă pentru tupeul pe care Cloşcă l-a avut ocupând cu nesimţire, ani la rând, un trotuar. La câte restaurante de bun simţ sunt în Brăila, eu unul cred că ar fi mare păcat să alimentăm cu bani buzunarele unui individ care a siluit oraşul.