Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CLM sustine imprumutul pe care il va contracta SC "CET" SA Braila pentru asigurarea caldurii in aceasta iarna

Plenul Consiliului Local Municipal a aprobat, ieri, in cadrul unei sedinte ordinare, proiectul de hotarire privind acordarea mandatului special consilierilor municipali reprezentanti ai consiliului in Adunarea generala a actionarilor la SC "CET" SA Braila, de a participa la Adunarea generala extraordinara a actionarilor, care va avea loc luna aceasta, pe data de 24. Astfel, in urma votului CLM, consilierii Sorin Bosneag (PSD), Petrica Popa (PNL), Stelian Barbu (PRM), Constantin Teodorescu (PNL) si Ion Sterian (PNL) au primit mandatul special in vederea aprobarii contractarii unui credit garantat, in cuantum de 80% de catre Statul Roman, in suma maxima de 17 milioane RON, in conformitate cu prevederile HG nr. 1320/2005 cu Banca Comerciala Romana. Conform explicatiilor conducerii "CET", imprumutul este contractat cu scopul asigurarii combustibilului necesar functionarii in perioada sezonului rece 2005 - 2006, parametrii referitori la tipul Imprumuturilor, scadenta si perioada de gratie a acestora urmind a fi stabilite cu avizul consultativ al Ministerului Finantelor Publice. Totodata, cei 5 consilieri impreuna cu actionarii "CET" vor aproba si mandatarea asociatiei patronale "Cogen Romania" din care face parte si "CET" Braila, pentru asigurarea desfasurarii rapide a procedurilor de contractare a acestui imprumut precum si pentru efectuarea demersurilor pentru transmiterea solicitarilor de oferte de finantare catre banci si institutii financiare si sa reprezinte cele 23 de unitati imprumutate in relatia cu institutiile implicate in asigurarea finantarii.
Reamintim ca acest credit ar fi al treilea contractat in ultimii ani de catre "CET", pentru completarea finantarii achizitiilor si transportului de resurse energetice, hidrocarburi, gaze naturale si carbune, necesare functionarii In perioada de iarna 2005 - 2006. Primul imprumut a fost contractat pentru sezonul rece 2003 - 2004 si a fost in valoare de 6 milioane USD, in timp ce pentru iarna 2004 - 2005 creditul a fost doar 4 milioane USD. De altfel, potrivit termenilor primului imprumut (credit pe o perioada de 6 ani cu termen de gratie de 2 ani) in acest an "CET" ar urma sa achite prima rata la acest credit, conducerea societatii afirmind ca rata va fi achitata in data de 23 decembrie cu respectarea graficului de returnare a creditului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii