Consilierii locali au aprobat, ieri, bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Brăila pe anul 2014. Concret, suma totală stabilită de aceştia este de 299.185,24 mii lei, fond în care au fost cuprinse multe dintre proiectele propuse de către membrii Consiliului. Cu toate acestea, au existat şi nemulţumiri. Atât independenta Simona Drăghincescu, cât şi PDL-istul Marian Fusea au votat "împotriva" proiectului, fiecare aducând argumente în privinţa deciziei luate. "Mulţumesc public domnului primar pentru că, teoretic, a introdus în bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Brăila propunerile pe care le-am făcut. O să vedem şi practic dacă se va întâmpla ceva până la capăt. Dar pentru că în acest buget sunt trecute sumele prin care Primăria Brăila trebuie să plătească competenţa domnului Fudulaiche cu privire la cei 25% din proiectul pentru Bulevardul Dorobanţilor o să mă abţin să votez", a afirmat Drăghincescu. La rândul său, Fusea a subliniat că a decis să nu voteze bugetul pe 2014 pentru că cea mai importantă dintre propunerile PDL, privind înfiinţarea unei pieţe de gros, nu a fost luată în considerare.
"Eu sunt de acord să votaţi «împotrivă», dar propunerea este prinsă. Este vorba de 10 miliarde de lei pe care îi avem la transferuri către piaţă. Dar am explicat asta. În suma pe care o avem pentru «Braicar» - achiziţie autobuze şi partea respectivă pentru piaţa de gros, avem această chestiune", a declarat primarul Aurel Simionescu. Proiectul a trecut în cele din urmă cu 24 de voturi "pentru" şi două "împotrivă". Consilierii Eduard Ciocan (PNL), Elena Rădulescu (PC) şi Georgică Sterian (PPDD) au lipsit de la şedinţă.
Explicaţia lui Nazare
Interesant de menţionat este faptul că la şedinţă a luat parte ca spectator şi deputatul PDL Alexandru Nazare. Acesta a ţinut să dea o explicaţie mai amplă în privinţa abţinerii de la vot a consilierului democrat liberal. "Faptul că piaţa de gros este în nişte transferuri la piaţă, că asta pretinde primarul că se întâmplă, nu e o garanţie că proiectul se va face. Transferuri sunt tot timpul. Nu este un proiect evidenţiat, cum nici celelalte pretenţii ale noastre nu au fost evidenţiate. O altă chestiune, un buget care să conţină pentru companii cuantumuri atât de mari la bunuri şi servicii mi se pare un pic ieşit din comun. Adică, dacă ne uităm la bugetele companiilor naţionale şi vedem cât de mult scade capitolul de bunuri şi servicii, nu înţeleg de ce în local trebuie să fie invers. Au fost mai multe motive pentru care noi nu am votat nici bugetul pe 2014, nici bugetele direcţiilor şi instituţiilor", a declarat Nazare.