Mergi la conţinutul principal

CLM Brăila, ajutor financiar de 10.000 lei pentru Ana Maria Ciutacu

• ajutorul de urgenţă a fost aprobat în ultima şedinţă din 2018

 

Consiliul Local Municipal Brăila este alături de Ana Maria Ciutacu, adolescenta de la Liceul de Arte care se luptă cu cancerul. În ultima şedinţa ordinară CLM de anul trecut, la iniţiativa viceprimarului Doiniţa Ciocan, pe ordinea de zi a fost introdus un proiect de hotărâre suplimentar privind alocarea unui ajutor de urgenţă pentru eleva aflată într-o situaţie deosebită, de natură medicală. Astfel, în unanimitate de voturi, s-a aprobat acordarea unui ajutor de urgenţă în cuantum de 10.000 lei, prin virament bancar, sumă ce va fi folosită pentru acoperirea chetuielilor necesare pentru tratament, analize, investigaţii medicale sau decontarea transportului către unităţile spitaliceşti. Acordarea ajutorului s-a realizat, prin dispoziţia primarului, din bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Brăila.

Conform prevederilor art. 28 alin. (2) şi (5) din Legea nr. 416/2001 privind

venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, “primarii pot acorda ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite, stabilite prin hotarare a consiliului local; fondurile necesare pentru plata ajutorului de urgenţă se suportă din bugetul local”.

Reamintim că în luna noiembrie 2018, tot la iniţiativa viceprimarului Doiniţa Ciocan, consilierii locali municipali au mai adoptat în unanimitate un proiect de hotătâre prin care au oferit un ajutor financiar altor doi copii brăileni greu încercaţi. Vorbim de suma de 20.000 lei care a ajuns la Bogdan Ioan Popa şi Maria Andreea Vâlcu, câte 10.000 lei pentru fiecare caz. Banii le sunt de mare folos micuţilor care în prezent se află la tratamente în străinătate. De altfel, din postările pe reţelele de socializare făcute de părinţii copiilor, starea de sănătate a  lui Bogdi, dar şi a Măriucăi se îmbunătăţeşte.

 

Două noi donaţii şi la redacţie

Sfârşitul anului 2018 a adus două noi donaţii şi la redacţie pentru Ana Maria Ciutacu. Prima donaţie, în valoare de 100 lei, a venit din partea doamnei Stănescu, care i-a transmis adolescentei “multă sănătate, iar tratamentul să fie o reuşită”. A doua donaţie, anonimă, a venit din partea unei foste profesoare a Anei. Aceasta i-a dăruit suma de 200 lei, donaţia fiind însoţită de mesajul: “Să o ajute Dumnezeu să învingă boala!”.

Le mulţumim din suflet celor două donatoare pentru gestul frumos şi le mulţumim miilor de oameni care s-au alăturat acestei campanii. Mulţumită sumelor dăruite de voi, de la începutul campaniei de strângere de fonduri pentru Ana Maria Ciutacu, numai din donaţiile făcute direct la sediul redacţiei noastre, s-au adunat peste 21.500 lei. La această sumă se adaugă donaţiile venite din partea Liceului de Arte “Hariclea Darclee” (10.500 lei), Lil Motion Dance School (aproape 2.000 lei) şi Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci” (7.300 lei), plus donaţiile făcute pe Facebook (peste 15.500 lire).

Şi în 2019 vă îndemnăm să fiţi UNIVERSUL Anei şi să îi oferiţi praful de stele cu care să-şi îndeplinească dorinţa, aceea de a se face bine. Orice sprijin, oricât de mic, e important pentru Ana.

Rămâneţi îngerii ei şi daţi-i puterea pe care atât de mult şi-o doreşte!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro