Mergi la conţinutul principal

CLM şi CJ s-au asociat pentru modernizarea străzilor din Cartierul Radu Negru

• decizia a fost luată pe ultima sută de metri din mandatul 2016-2020, ca urmare a faptului că nu s-a alocat finanţare de la nivel guvernamental • consilierii municipali s-au întâlnit într-o şedinţă extraordinară, marţi, şi au solicitat cofinanţarea, iar ieri, consilierii judeţeni au aprobat • este vorba despre 1.500.000 lei cu tva din partea CJ şi 5.282.645,85 lei cu tva din partea CLM

 

Proiectul privind modernizarea străzilor din Cartierul Radu Negru se va realiza prin cofinanţare între Primăria Municipiului şi Consiliul Judeţean Brăila. Este ceea ce au stabilit consilierii municipali şi judeţeni, pe finalul mandatului 2016-2020, ca urmare a faptului că dezideratul amintit nu a primit bani de la Centru la cea mai recentă rectificare bugetară, după cum a anunţat primarul Marian Dragomir, încă din timpul campaniei electorale. Pe scurt, consilierii municipali au avut o şedinţă extraordinară în data de 29 septembrie pentru a aproba indicatorii-tehnico economici pentru acest proiect, dându-şi totodată acordul privind o cofinanţare între Municipiu şi Judeţ. Ieri, cofinanţarea acestui obiectiv a fost aprobată, în unanimitate, şi în Consiliul Judeţean Brăila. Potrivit raportului proiectului, contribuţia CJ Brăila este de 1.500.000 lei cu TVA, reprezentând 22,12% din valoarea Construcţiei plus Montajul, care va fi suportată din bugetul propriu al judeţului, pe acest an. Costurile utile şi necesare, în sumă de 5.282.645 lei cu TVA, reprezintă contribuţia Municipiului Brăila, prin Consiliul Local Municipal.

“Lucrările sunt terminate în procent de 60 - 70% aici. Sunt foarte avansate. Noi am semnat această cofinanţare între Primăria Municipiului Brăila şi Consiliul Judeţean, ca urmare a faptului că Guvernul PNL a dat zero lei Primăriei Municipiului Brăila şi aveam nevoie de bani pe lucrări de investiţii. Consiliul Judeţean a făcut această finanţare în acest context”, a explicat primarul Marian Dragomir.

 

Adio în Consiliul Judeţean Brăila

 

Tot cu această ocazie, la finele şedinţei ordinare de ieri a CJ Brăila, unii dintre consilieri au profitat de moment pentru a-şi spune la revedere. Primul a fost consilierul judeţean PNL, Marius Spiridon Da Ros.

“Domnule preşedinte, domnilor consilieri, a fost o onoare pentru mine să fiu alături de dumneavoastră timp de patru ani. Cu bune şi cu rele, eu zic că am contribuit cu toţii la binele judeţului Brăila. Încă o dată, vă mulţumesc, iar celor care urmează să îşi continue mandatul, le urez succes!”, a declarat liberalul.

La rândul său, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a ţinut să le transmită câteva cuvinte colegilor din acest mandat.

“Stimate doamne, stimaţi domni consilieri, şi eu vreau să vă mulţumesc, la majoritatea colegilor, pentru acest mandat. Consider nu că am realizat lucruri bune, ci foarte bune pentru judeţul Brăila. Consider că am schimbat faţa judeţului şi, cu siguranţă, următoarea echipă va duce acest stindard şi va îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a cetăţenilor din judeţul Brăila. Au fost proiecte bune, dezbătute, cu puţine şicane, să le spunem aşa. Consider că marea majoritate dintre dumneavoastră aţi avut o atitudine corectă faţă de toţi brăilenii. Cu această ocazie vă mulţumesc încă o dată şi vă doresc, celor care veţi fi în continuare consilieri, mult succes! Iar celor care nu veţi mai fi, să ne vedem cu toţii, în oraş. Cu siguranţă o să ne vedem, şi să ne salutăm pe stradă respectuos, aşa cum este normal şi firesc”, a declarat Chiriac.

Şi consilierul PSD Mihai Chirsanov a încercat să ia cuvântul pe final de mandat, însă a fost întrerupt de Chiriac, după ce a dat un semn că va aduce o serie de critici unora dintre colegi, lucru care nu a picat deloc pe gustul social-democratului. Acesta a ameninţat că va reveni cu o scrisoare deschisă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro