Clasa I de risc seismic la Liceul de Artă. Protest al profesorilor în fața Inspectoratului Școlar: ”Nu avem spații! Nimeni nu ne ascultă, nimeni nu face nimic” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Clasa I de risc seismic la Liceul de Artă. Protest al profesorilor în fața Inspectoratului Școlar: ”Nu avem spații! Nimeni nu ne ascultă, nimeni nu face nimic”

* după ce corpul B al liceului a fost închis din cauza riscului major de prăbușire în cazului unui cutremur, profesorii au mers să protesteze în fața Inspectoratului Școlar * dascălii de la Arte spun că au nevoie de spații corespunzătorare pentru a-și desfășura activiatea, iar autoritățile nu au venit până acum cu o soluție concretă * astăzi este ultima zi din Săptămâna ”Școala Altfel”, de luni urmând să se reia cursurile

 

 

Profesorii Liceului de Arte ”Hariclea Darclee” protestează! În urmă cu puțin timp, cadre didatice și angajați din rândul personalului auxiliar s-au adunat în fața Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila pentru a cere spații în care să își poată desfășura activitatea. Nemulțumirea dascălilor vine după ce corpul B al Liceului a fost închis, clădirea fiind încadrată în clasa de risc seismic I, dar nu au primit o soluție concretă. Astăzi este ultima zi în care Liceul de Arte se află în Săptămâna ”Școala Altfel”, decizie luată de conducerea școlii pentru a căuta soluții în urma închiderii corpului B. De luni însă se vor relua cursurile normale, dar profesorii, părinții și elevii încă nu sunt pe deplin lămuriți de ce se va întâmpla mai departe.

Singura soluție pentru noi aproape sunt Sebastianul sau Moisilul. Alte soluții, școlile la mama naibii, n-au ce să caute! Noi suntem deja în patru corpuri de clădire, unde să se mai ducă!”

Sunt peste 800 ore care trebuiesc făcute. Avem ore de muzică, unde se lucrează individual. Nu se poate să fim amenințați, cum ne-a amenințat doamna inspector general, că dacă n-avem spații să ni se reducă din clase. Asta ne-a spus! Noroc că s-au făcut deja încadrările și proiectarea pe februarie că am scăpat! Așa a spus doamna, că de la anul s-ar putea să nu mai avem șansa asta. (...) Nu putem să ne batem joc de elevi și de părinți! Vrem să ni se ofere soluții, noi am dat ce ni s-a putut, noi am avut consilii profesorale, au fost toți colegii, ne-am oferit toate ideile, dar acum nimeni nu ne ascultă, nimeni nu face nimic. Nu e suficient! Ce să facem, să intrăm în Săptămâna Verde până mai găsiți dumneavoastră soluții? Deja am intrat în mod obligatoriu în Săptămâna Altfel. Nu renunțăm să știți, nu avem unde să ne facem orele!”.

De luni încep olimpiadele, începem pregătiri pentru clasele a IX-a! Ce vom face?”

Acestea sunt doar câteva dintre problemele ridicate de participanții la protest, un reporter ”Obiectiv” fiind prezent la fața locului.

Școala a făcut toate demersurile necesare, a informat toate autoritățile și vedeți unde suntem acum. Autoritățile cunoșteau situația corpului B din 2019. Pentru ce credeți că suntem acuma în stradă?”, ne-a declarat prof. Mihaela Oprea, directoarea adjunctă a liceului.

Cei mai afectați de închiderea corpului B al liceului sunt elevii și profesorii de la secția muzică, care nu știu unde își vor desfășura activitatea de luni.

Corpul D și corpul E sunt renovate, dar sunt spații cu câteva săli. În corpul E sunt cei de la Arte plastice și Arhitectură, în corpul D sunt cei de la Teatru și Coregrafie. Este nevoie de spații pentru profesorii de muzică care au un singur elev. Și fiecare elev de la secția muzică are cel puțin trei ore de instrument, plus teorie, plus solfegiu, plus la liceu că au atâtea discipline pe muzică”, ne-a spus prof. Loredana Vasiloancă.

Angajații Liceului de Arte anunță că vor veni și luni în fața sediului ISJ Brăila dacă nu se va găsi o soluție.

Au protestat colegii cadrele didactice de la liceu și personalul auxiliar pentru că suntem toți implicați. În corpul B există și biblioteca școlii. Doamna bibliotecară stă acum la secretariat, iar cărțile sunt în acel corp de clădire pentru că nu avem unde să le mutăm. Și noi nu avem unde să ne mai desfășurăm activitatea, o parte dintre colegii de la specialitate. De aceea am decis să protestăm. Noi avem un plan de școlarizare aprobat. Noi ne desfășurăm activitatea pe aceste specializări de foarte mulți ani. Avem copii, avem un număr de elevi la clase, nu poți să desființezi niște clase doar că nu ai spațiu. Clasele se desființează dacă nu ai număr de elevi. Sincer, nici până acum noi nu am înțeles dacă ni s-a oferit sau nu o soluție. Am înțeles că se caută soluții”, ne-a declarat Roxana Amza, secretar la liceul de Arte și lider de sindicat.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro