Intenţionăm să deschidem două restaurante în octombrie sau noiembrie în Midtown, în centrul Manhattan-ului, a declarat Mihail Goncearov, proprietar al lanţului de fast-food Teremok, precizând că va investi circa 500.000 de dolari. Pentru Teremok, prezent pe piaţa din Rusia de 15 ani, este vorba înainte de toate de a testa cererea la New York.
Lanţul Teremok propune clătite ruseşti cu zeci de umpluturi (de la somon la banană şi ciocolată) şi populara caşă pe bază de hrişcă.
Cu sirop de arţar!
Vom adăuga meniului unul sau două feluri de blinî cu ingrediente locale, de exemplu sirop de arţar, a spus Mihail Goncearov. Teremok şi-ar dori să creeze în SUA un lanţ de restaurante tot atât de mare ca în Rusia, unde numără circa 300 de restaurante, în majoritate la Moscova şi la Sankt Petersburg. Dar toate acestea pot necesita cinci, zece sau 15 ani de muncă, a precizat Mihail Goncearov. Pentru prima dată un lanţ de fast-food din Rusia se lansează într-o ţară occidentală.
Vom arăta lumii că, în Rusia, putem crea mărci şi tehnologii moderne, chiar şi în domeniile în care ţara noastră nu este în mod tradiţional foarte puternică, a subliniat Mihai Goncearov.
Fără teamă de sancţiuni
În timp ce Moscova este vizată de sancţiunile americane iar relaţiile sale cu Washington sunt la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece şi până acum, din cauza crizei ucrainene, Teremok susţine că nu îi este teamă de un eventual impact negativ asupra proiectului său din SUA.
Această atmosferă de tensiune este creată de presă. Există însă mulţi oameni care duc o viaţă cotidiană simplă şi care se interesează de noi concepte, de noi gusturi şi de noi restaurante, a mai spus Mihail Goncearov.