Mergi la conţinutul principal

Clădirile din Centrul vechi au nevoie de expertiză tehnică

Refacerea centrului istoric al municipiului rămâne în atenţia Primăriei Brăila. După inventarierea clădirilor din Piaţa Traian şi strada Mihai Eminescu, urmează ca specialiştii să facă expertiza tehnică a acestor imobile, potrivit primarului Aurel Simionescu.
"Trebuie să vedem care clădiri sunt rezistente şi care nu, pentru că dacă refacem numai faţada, asta înseamnă că peste 2 ani problemele reapar. Vom interveni la clădirile care sunt rezistente şi nu necesită lucrări deosebite de transformare. Însă, în cazul celor care necesită astfel de lucrări, acestea trebuie expertizate. Sunt şi o serie de situaţii în care unii vor să facă, iar ceilalţi nu îi lasă. Avem o discuţie cu o farmacie de pe Republicii. Domnul de deasupra vrea să reconsolideze clădirea, însă farmacia nu e de acord pentru că nu ar avea bani pentru treaba asta. V-am mai spus lucrul ăsta, s-au înghesuit să ia proprietăţile, să facă actele, şi după aceea nu au bani să le întreţină. Nu poţi să fii şi în centrul oraşului şi să spui că nu ai bani s-o întreţii", a declarat Simionescu în conferinţa de joi.
De asemenea, municipalitatea intenţionează să cumpere clădirea de pe strada Braşoveni, în care a funcţionat Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice până la finele lunii martie. "Să vedem ce facem cu clădirea din Piaţa Traian, cea a Finanţelor pe care ei au părăsit-o. Sunt câteva variante. E proprietatea statului român, am fost întrebaţi dacă vrem s-o luăm. Sigur că o s-o luăm, e o clădire cu un aspect deosebit, dar, din păcate, din punct de vedere al rezistenţei structurii nu s-a intervenit la ea niciodată. E o clădire construită la începutul secolului XX. Încet, încet, intervenim pe aceste clădiri", a adăugat edilul municipiului.
Reamintim că, în data de 11 mai 2015, Primăria Brăila a lansat o acţiune coordonată de viceprimarul Alexandru Dănăilă, prin care şi-a propus să afle date cât mai exacte despre imobilele din Piaţa Traian şi de pe strada Mihai Eminescu, în vederea elaborării unui proiect de reabilitare a acestora. Echipei primăriei s-au alăturat şi voluntari pentru ca procesul de inventariere să se poată derula cât mai repede şi mai bine.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro