Consilierul PNL Vasile Datcu a fost de parere ca pretul este cam mare, printre altele si pentru ca s-a mers pe o cota de un profit ridicata: "E cel mai mare tarif din tara la apa si trebuie sa explicam, macar de ce. Privind analiza de cost remarcam ca se prevede un profit de 10%, desi e vorba de apa, nu e vorba de bere. Mi se pare mare".
Consilierul PSD Ionel Avram a fost de alta parere: "Trebuie sa facem o distinctie, totusi, este vorba de apa bruta, nu de apa potabila si fata de tariful la apa potabila, tariful propus este mult, mult mai mic. Este bine ca se propune un tarif de acest gen la apa bruta, dat fiind ca si aceasta isi gaseste destule folosinte, mai ales in mediul rural, in special in ceea ce priveste gradinaritul. In structura tarifului sint costuri importante de captare, de pompare, pe mai multe trepte, ceea ce inseamna consumuri energetice".
Consilierul PDL Ion Stefan a explicat si el ca apa bruta este un lux, pentru ca este folosita de cei care fac afaceri in agricultura, iar daca vrei sa faci afaceri, n-ai decit sa platesti: "Apa potabila are o anunita utilitate, pe care o stim cu totii si, cind e vorba de aceasta, putem sa mergem pe asistenta sociala sau pe ce vreti dumneavoastra. Apa bruta este pentru o anumita categorie, pentru cei care vor sa faca afaceri in agricultura, pentru gradinarit, pentru udat etc. Din experienta de la Chiscani va spun ca avem o conducta pentru apa bruta si platim un tarif pentru ca o folosim la irigat, la legume, la gradina. Si cine vrea sa faca afaceri, plateste. Apa potabila merge pe alta conducta si la ea putem sa discutam despre scaderea cotei de profit, pentru a ajuta populatia".
La rindul sau, vicepresedintele CJ, Giana Patrascu, a comentat: "Mi se pare normal sa fie un coeficient de profit mai mare, pentru ca nu dorim doar functionarea societatii, ci si dezvolarea ei, deci e necesar sa ne gindim la viitor si la modul in care putem obtine bani, pentru a o dezvolta".
Directorul "Judeteana de Apa", Didina Stanescu, a declarat ca pretul nu este deloc mare, ba chiar este cel pe care a mers societatea de vreo patru ani incoace, doar ca acum s-a oficializat: "Este apa folosita pentru consum industrial. La noi Petromul consuma apa bruta, doua consilii locale, Gropeni si Ianca, pentru udatul gazoanelor de pe stadioane si, acum, mai nou, lucram la un bransament pentru o societate, la o ferma de crestere a animalelor. Societatea noastra are nevoie de investitii, apa bruta se distribuie pe o conducta veche de peste 30 de ani, care trebuie inlocuita pe anumite portiuni. Numai costul unei vane pentru un camin de apa bruta este de peste 40 milioane lei vechi. Pe de alta parte, acest pret nu este mare si nu l-am stabilit noi acum, societatea il practcia din anul 2004, in baza unei decizii a Consiliului de Administratie, noi acum am legalizat acel pret".