• din totalul celor 31 de apartamente construite de ANL în municipiul Brăila pe Şoseaua Buzăului nr. 15 A, 23 sunt destinate medicilor şi 8 pentru “alte categorii de angajaţi din domeniul sănătăţii”, cum ar fi asistentele sau infirmierele
După ce luna trecută în şedinţa ordinară de Consiliu Judeţean a ieşit un întreg scandal legat de apartamentele destinate medicilor specialişti care vor veni să lucreze în spitalele din Brăila, ieri, consilierii judeţeni au stabilit câte locuinţe vor ajunge mai exact la tinerii doctori şi câte la asistenţi sau alte categorii de personal care lucrează în spitale. Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Comisiei Sociale pentru analiza solicitărilor şi repartizării locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe în municipiul Brăila, strada Sos Buzăului nr. 15A, din totalul celor 31 de apartamente, 23 vor ajunge la medici şi 8 la “alţi tineri specialişti din domeniul sănătăţii”. Din cele 23 de apartamente destinate medicilor, 4 sunt cu o cameră, 14 au 2 camere şi alte 5 au 3 camere. Pentru asistenţi sau infirmiere, din cele 8 apartamente, 4 sunt cu o cameră şi 4 cu două camere.
Aşa cum prevede regulamentul aprobat de consilierii judeţeni, cereririle/solicitările privind repartizarea de locuinţe pentru medici se înregistrează în ordinea primirii acestora şi se analizează de Comisia Socială.
Printre criteriile pe care tinerii specialişti trebuie să le îndeplinească pentru a primi o locuinţă de serviciu se numără: să aibă vârsta până în 35 ani; titularii şi ceilalţi membri ai familiei (soţi, copii sau alte persoane aflate în întreţinerea acestora) să nu deţină în proprietate o altă locuinţă în municipiul Brăila; să îşi desfăşoare activitatea în unităţile spitaliceşti din municipiul Brăila (Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila sau Spitalul de Pneumoftiziologie).
Reamintim că în şedinţa de CJ din luna ianuarie consilierii liberali şi consilierul PND Cătălin Iordache s-au arătat stupefiaţi de faptul că apartamentele construite cu scopul de a-i atrage pe medici la Brăila nu sunt destinate exlusiv tinerilor specialişti, ci şi asistentelor sau infirmierelor. Preşedintele CJ le-a explicat acestora că decizia aparţine Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), cel care a stabilit criteriile de repartizare a locuinţelor. Într-un final, consilierii au căzut de acord ca un procent de cel puţin 70% din apartamente să fie date medicilor, proiectul de hotărâre de ieri fiind aprobat în unanimitate de voturi.