Mergi la conţinutul principal

CJ isi ia mina de pe "Drumuri si Poduri"

Ultimele actiuni ale societatii "Drumuri si Poduri" trec in mina PAS-ului societatii, dupa ce, ieri, CJ a hotarit oficial vinderea pachetului pe care-l mai detinea la aceasta firma. Astfel, PAS-ul va deveni unicul stapin al societatii, dupa ce va plati circa 340.000 lei, pe ultimele 121.659 de actiuni vindute de CJ. Decizia a fost luata ieri, in plenul CJ, dupa analizarea raportului de evaluare facut de "Ceprohart", pretul de oferta fiind de 2,77 lei/actiune.
Consilierul PSD Petre Candidatu a fost de parere ca vinderea ultimului pachet de actiuni detinut de CJ trebuie facuta rapid, dat fiind ca valoarea actiunii se diminueaza, cu fiecare zi ce trece: "Cu cit mai taraganam vinderea actiunilor, valoarea lor se diminueaza. Ceea ce scoatem noi la vinzare este o serie de utilaje care se uzeaza si moral si fizic. Daca o vindeam acum un an cu 32.000 lei vechi actiunea, CJ lua mai mult".
In ceea ce-l priveste, vicepresedintele CJ, Gheorghe Chiru, s-a declarat convins ca pachetul de actiuni de la firma amintita s-a vindut mult prea ieftin, si i-a felicitat, stringindu-le mina reprezentantilor de la "Drumuri si Poduri", pentru ca "i-a dus mintea si si-au atins scopul".

"Nu noi am trasat regulile jocului, noi le-am mostenit"

Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a facut si el citeva comentarii pe aceasta tema, dar numai dupa ce s-a votat, pentru a nu fi acuzat ca influenteaza votul consilierilor: "Dvs m-ati rugat sa scoatem si cele 40% din actiuni la vinzare, si sintem in faza in care astazi am hotarit aceasta chestiune. Personal, in parte sint de acord cu ce a spus domnul Chiru. Stiti, pozitia mea a fost intotdeauna aceeasi, fiind om care vin din zona privata, tind sa maximizez banii pe care ii iau pentru ceea ce vind. Dar va garantez ca nu noi am trasat regulile jocului, noi le-am mostenit, le-am dus mai departe si nu trebuie sa ne para rau, am vindut-o unor braileni, sigur, poate se putea la un pret mai bun, dar asta este votul dvs".
Managerul firmei vizate, Viorel Balcan, prezent la sedinta CJ, le-a multumit consilierilor pentru votul dat in favoarea vinzarii pachetului de 40% din actiuni, si i-a asigurat ca "a fost cea mai inteleapta decizie posibila. Imi pare rau ca nu s-a luat aceasta decizie mai devreme, pentru ca timp de 5 ani noi n-am facut nici un fel de dotare. De-acum incolo, pe banii nostri, trebuie sa luam haturile in mina si sa ne gospodarim, sa ne retehnologizam si sa facem treaba".
In urma deciziei consilierilor judeteni, vinzarea actiunilor se va desfasura prin licitatie, pasul de licitatie fiind de 33.700 lei, reprezentind 10% din valoarea pachetului scos la vinzare. Taxa de participare la licitatie va fi de 500 lei, iar garantia de participare, de 16.850 de lei.
Din comisia de licitatie fac parte: Niculina Moisescu, Nicolae Moisiu, Jenica Dumitrascu, Dumitrel Priceputu si Aurel Enache.
Amintim ca, primul pachet de 60% din actiuni a fost achizitionat de PAS-ul de la "Drumuri si Poduri", cu putin sub 6 miliarde lei vechi, in urma cu circa 2 ani.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu