Mergi la conţinutul principal

CJ Braila sta foarte bine la capitolul proiecte, programe si accesare de fonduri europene

Vicepresedintele CJ, Niculina Moisescu, este multumit de modul in care institutia pe care o reprezinta concepe proiecte si acceseaza programe cu finantare externa. Aceasta ne-a declarat ca, in ceea ce priveste anul 2006, CJ are planuri mari,in mai multe domenii de activitate si ca spera ca macar o parte dintre acestea sa se realizeze: "In afara de proiectele pe care le avem deja in derulare, asteptam sa se demareze procedurile pentru inca alte trei proiecte majore pe care am reusit sa le trecem pe lista de finantare pentru anul acesta. Este vorba de reabilitarea centrului istoric, unde vad ca nu se mai misca nimic, deoarece nu ne spune nimeni cine este consultantul englez cu care ar trebui sa vorbim. De o luna nu mai facem nimic, si acum vine vremea sa ne apucam de licitatii si noi nu stim cu cine trebuie sa vorbim. Sper sa se reglementeze repede treaba ca nu ar fi bine sa intirziem atit, ca si acest proiect are un termen limita de realizare. Apoi mai avem si Centrul de marketing pentru unitati de productie, dar acela incepe in 2007, si am mai cistigat un proiect privind reabilitarea si largirea DJ Viziru-Cuza Voda-Mihai Bravu". Moisescu ne-a mai explicat ca, din nefericire, proiectul s-a clasat pe ultimul loc pe lista anul acesta, nu din cauza modului in care a fost conceput proiectul, ci datorita faptului ca drumul se continua in judetul Ialomita, care nu a considerat necesara o asemenea lucrare: "Ialomita nu face parte din regiunea noastra de dezvoltare, ca atunci primeam un punctaj mai mare. Iar regiunea din care face parte nu a considerat necesar sa
faca un proiect pe aceasta tema, ca atunci am fi primit punctaj mai mare si sigur existau sanse mai mari sa se realizeze anul acesta. Dar bine ca e pe lista, poate prinde finantare totusi". Vicepresedintele CJ a mai adaugat ca s-au mai depus doua poiecte pe cultura, ale caror beneficiari vor fi comunele Gropeni si Sutu: "Este vorba de doua proiecte finantate in intregime din Fondul national, de cite 20.000 de euro fiecare, prin care va fi imbunatatita viata culturala din cele doua localitati. Mai precis, la Gropeni vom investi in "Ansamblul Floricica" pentru care se vor cumpara costume nationale, si tot ce mai au ei nevoie sa se prezinte la spectacole, ca oamenii sint foarte talentati, se munceste din greu acolo, dar pur si simplu nu au cu ce se imbraca. Iar la Sutu banii se vor duce in dotarea tarafului de lautari de acolo, care iarasi este foarte talentat si merita promovat asa cum trebuie". Moisescu a mai adaugat ca, in contextul in care noile tendinte europene sint de a promova si revitaliza traditiile, noi, care avem o istorie intreaga in acest sens, trebuie sa profitam de aceste fonduri.

"Trebuie sa fim pregatiti pentru fondurile structurale"

Vicele CJ a mai adaugat ca tot anul acesta sint planificate mai multe actiuni care privesc finalizarea sau inceperea unor proiecte deosebit de importante pentru braileni: "Trebuie sa finalizam Scoala Populara de Arta si Vila Lacramioara. Trebuie sa analizam proiectul facut in Piata Poligon pentru Biblioteca Judeteana si mutarea acesteia la Liceul de chimie pina terminam in Poligon, mai avem amenajarea salilor de conferinta si a discotecilor din Casa Tineretului. De asemenea, trebuie sa facem Planul Urbanistic Zonal si planul topografic pentru zona Braila-Galati. Avem noi mai multe de gind, sa vedem acum cit din aceste lucruri vom realiza". Aceasta a mai adaugat ca deosebit de importanta este gasirea unei linii de finantare pentru fondurile structurale care vor fi accesibile din 2007: "Din 2007 nu ne va mai da nimeni banii dinainte ca sa facem treaba. Trebuie sa ni-i asiguram noi din diferite surse si apoi, dupa ce terminam ce ne-am propus primim si banii de la UE. Asa ca noi acum incercam deja sa gasim banci dispuse sa ne acorde astfel de linii de creditare ca sa fim pregatiti pentru fondurile de structurare".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro