Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CJ Braila reia licitatia pentru construirea aeroportului

Consiliul Judetean (CJ) Braila a reluat licitatia pentru construirea si operarea unui aeroport international, dupa ce la sfirsitul lunii octombrie nu a primit nicio oferta, reducind, totodata, nivelul lichiditatilor impus investitorilor de la 50 milioane de euro la cinci milioane de euro.
"Pina la 26 octombrie, termenul limita pentru depunerea candidaturilor, niciunul dintre cei 15 potentiali investitori care au cumparat documentatia de participare nu a depus o oferta", au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din institutie.
Noul termen pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru 21 ianuarie 2008.
Potrivit surselor citate, membrii comisiei de licitatie au modificat unele conditii impuse investitorilor, printre care nivelul lichiditatilor si valoarea garantiei.
"Investitorii trebuiau sa ateste cu documente ca dispun de lichiditati minime in valoare de 50 milioane de euro si ca au acces la o linie de creditare sau cash de minim 200 milioane de euro. Nivelul lichiditatilor a fost redus de zece ori, la cinci milioane de euro, iar garantia de participare la licitatie de la 3 milioane de euro la 1,5 milioane de euro", au adaugat sursele.
Celelalte conditii de participare, printre care o cifra medie de afaceri in fiecare dintre ultimii trei ani de cel putin de 200 de milioane de euro, realizarea unor lucrari similare si desfasurarea de activitati aeroportuare de minim cinci ani, au ramas neschimbate.
Printre cei 15 posibili investitori se regasesc atit firme din Romania, cit si companii mari din strainatate.
Vicepresedintele CJ, Niculina Moisescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, la inceputul lunii septembrie, ca licitatia vizeaza concesionarea, pe o perioada de pina la 49 de ani, a unui teren in suprafata de 1.275 hectare, unde se va construi unul dintre cele mai mari aeroporturi internationale din sud-estul Europei.
Moisescu a precizat, la acea data, ca investitia se va ridica la circa 300 milioane de euro, iar aeroportul international va purta denumirea "Dunarea de Jos" Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii