Mergi la conţinutul principal

CJ Brăila va dona către Protecția Copilului surplusul de cadouri pregătite pentru colindători

* consilierii județeni au aprobat, recent, la fel ca în fiecare an, sumele pentru pachetele cu cadouri destinate colindătorilor care vor călca pragul instituției cu ocazia sărbătorilor de iarnă * președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a precizat că se așteaptă la un număr ceva mai restrâns de colindători, având în vedere faptul că ne aflăm în pandemie * în acest context, acesta a anunțat că pungile cu cadouri care vor rămâne, vor fi donate către copiii și adolescenții aflați în grija Protecției Copilului Brăila

 

Consilierii județeni au început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, dar nu fără a lua în calcul pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2. Mai precis, la cea mai recentă ședință ordinară a CJ Brăila, aleșii au aprobat un proiect privind promovarea tradițiilor specifice Sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou și a fondurilor necesare desfășurării acestuia. Adică un proiect pe care consilierii îl aprobă an de an, pentru a putea oferi cadouri colindătorilor ce trec pragul insituției în luna decembrie. Totuși, având în vedere că în acest an se așteaptă ca numărul celor ce vin să ureze instituția să fie mai mic, șeful Consiliului a propus ca toate cadourile rămase nedăruite, să meargă la copiii aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brăila.

Astfel, din referatul de aprobare aflăm că 29.250 lei se alocă pentru cheltuieli privind acordarea de pachete cu cadouri pentru colindători. Valoarea fiecărui pachet fiind de 65 lei per colindător. Totodată că suma de 31.761,10 lei se alocă pentru achiziționarea de către CJ Brăila a unor calendare, agende, felicitări, pungi carton.

În ambele cazuri, de procedura de achiziție și de acordarea pachetelor se ocupă Direcția de Administrare Patrimoniu și Evidență Bugetară, precum și Serviciul Achiziții Publice din cadrul Direcției Administrație Publică, Contencios.

Concret, vor fi: câte 450 de pachete cadouri cu dulciuri (29.250 lei cu TVA), tot atâtea agende A5 (7.630,87 lei cu TVA), calendare de perete 2022 (11.620,35 lei cu TVA), calendare de birou ”Peisaje 2022” (4.634,08 lei cu TVA), 400 de felicitări ”Business Lux” (4.188,80 lei cu TVA) și 500 de pungi din carton, format 37/27/9 cm, inscripționate cu sigla CJ Brăila (3.689 lei cu TVA). În total, discutăm despre suma totală de 61.011,10 lei.

După cum reiese din raportul de specialitate al proiectului, activitățile programate la sediul CJ Brăila pentru a marca sărbătorile de iarnă, se vor desfășura în perioada 13-17 decembrie, în intervalul 10:00 - 15:00. Acestea ”vor consta în organizarea de manifestări specicfice: primirea grupurilor de colindători copii și adulți și pregătirea bradului de Crăciun”. Tot în cadrul raportului se mai precizează că având în vedere contextul epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2, organizarea și desfășurarea activităților se va face cu respectarea legislației în vigoare pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului.

 

Mai puțini colindători, mai multe cadouri pentru copiii aflați în evidența Protecției Copilului

În timpul ședinței ordinare în care s-a dezbătut acest proiect, președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a anunțat că se așteaptă la un număr ceva mai mic de colindători în această iarnă, având în vedere restricțiile impuse de pandemie, astfel că pungile pregătite cu daruri de sărbători, vor fi donate în mare parte DGASPC Brăila.

”Sperăm să le facem o bucurie și anul acesta. Copiii aceștia sunt în grija noastră, a tuturor. Nu numai a mea ca președinte, dar și a dumneavoastră pentru că suntem cu toții o echipă, a transmis Chiriac plenului.

Consilierul PNL Brăila Alexandru Bucălău a solicitat ca și liberalii să aibă un reprezentant de față în momentul în care reprezentanții DGASPC vor dărui respectivele cadouri copiilor pe care îi are în grijă, iar Chiriac a acceptat.

Ulterior, proiectul a fost aprobat în unanimitate.

Contactat telefonic după ședință, Chiriac a explicat că este un gest normal, având în vedere că instituția trebuia să aloce aceste fonduri pentru eventualitatea în care va avea colindători. La fel de plauzibil este și faptul că numărul colindătorilor va fi mai mic decât în alți ani, ținând cont de situația în care ne aflăm.

”Vor fi mai puțini colindători, iar pachetele care vor rămâne, împreună cu doamna director (n.r. - Simona Cimpoae) și cu domnul consilier Bucălău - că și-a manifestat intenția -, vor merge și vor fi repartizate pe centre. La colindătorii mai mari și la copiii mai mari din centre vor fi date și dulciuri, dar și o agendă, un calendar. La copiii mai mici vor fi dulciuri. Și anul trecut am procedat așa. Acum așteptăm să vedem cum va fi pandemia. Vor veni 20 - 40 - 50 de colindători, vom da 50 de cadouri în funcție și de vârsta copilului. Dar după ce terminăm cu colindătorii, doamna director este și ea pregătită cu propriile pachete, iar acestea de la CJ Brăila vor veni suplimentar pentru centre. Ce rămâne. Le vom înmâna doamnei director și va fi un proces verbal de predare-primire între centre și Consiliul Județean”, a declarat Chiriac.

Întrebat cum se vor desfășura în acest an acțiunile specifice sărbătorilor, șeful CJ Brăila a precizat că toți colindătorii vor fi întâmpinați la bradul din fața ușii de la Primărie.

”O să coborâm noi. Chiar dacă e pandemie, dacă cineva va dori -, cu mască, cu distanțare -, să spună un colind, nu putem să nu îl primim. Până la urmă sunt sărbătorile, nu putem să închidem tot. Că nu suntem Grinch (n.r. - personaj fantastic care urăște Crăciunul). Le dăm și noi un cadou. E limpede că nu or să fie atât de mulți cum erau în anii de dinainte de pandemie. Nu facem nimic ieșit din comun ca să spunem așa”, a conchis sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro