Mergi la conţinutul principal

CJ Brăila face, în sfârșit, inventarul tuturor drumurilor și clădirilor pe care le gestionează

* asta a anunțat, recent, președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, după aprobarea a nouă proiecte de hotărâri privind înscrierea în cartea funciară și indentificarea în inventarul domeniului public a mai multor tronsoane de drumuri județene * acesta a afirmat că în scurt timp toate drumurile și clădirile aflate în gestiunea Consiliului vor fi inventariate, ceea ce va ajuta pe viitor în contextul depunerii unor eventuale proiecte prin finanțare europeană

 

Consiliul Județean se apropie de inventarierea tuturor drumurilor județene și a clădirilor pe care le are în gestiune. Asta a anunțat președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, în cadrul celei mai recente ședințe ordinare. Pe scurt, consilierii au votat în unanimitate nouă proiecte privind aprobarea înscrierii în cartea funciară a dreptului de proprietate al Județului Brăila, asupra suprafețelor real măsurate, pe tronsoane, a unor drumuri județene, dar și completarea datelor de identificare în inventarul domeniului public al județului. Este vorba despre: DJ2-2H - traseul Gradiștea-Ibrianu-Maraloiu; DJ202G - traseul DJ202A-Salcia Tudor; DJ221C - traseul DN23-Siliștea-DJ221; DJ211 parțial - traseul limita județului Ialomița-Roșiori-Tătaru-Dudești-Dudescu-Zăvoaia-Bordei Verde (DJ211A); DJ211C - traseul Tătaru (DJ211)-Colțea-Chichinețu-Ciocile (DC28); DJ211D - traseul Roșiori-Colțea; DJ 203T - traseul Jirlău-Vișani (DJ203A); DJ203N - traseul DN2B (Surdila Greci) - limita județului Buzău (km 3Â473) și limita județului Buzău (km 17Â773) Jugureanu-Ulmu (DJ203) până la km 25Â373; precum și DJ212C - traseul Stăncuța - Dunăre Bac.

După aprobarea acestor proiecte, Chiriac a ținut să vină cu unele completări, precizând că în viitorul apropiat, toate drumurile și clădirile aflate în gestiunea Consiliului vor fi inventariate, ceea ce va ajuta considerabil în momentul în care instituția va depune eventuale cereri pentru finanțare europeană în cadrul unor proiecte.

”Mai avem opt tronsoane de drum care sunt cu mici probleme de suprapuneri. După ce le vom rezolva, le vom vota, așa cum le-am votat și pe acestea. Și din acel moment, Consiliul Județean va avea cadastrate toate drumurile județene și toate clădirile. Deci nu vom mai fi în imposibilitatea de a depune vreun proiect european și să nu avem aceste documente. Este un lucru foarte bun și vă mulțumesc pentru votul acordat”, a declarat Chiriac.

Precizăm că ședința ordinară a CJ Brăila ce a avut loc miercuri, 18 noiembrie, a fost una atipică, în sensul că pentru a se respecta măsurile impuse de autorități pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, consilierii au participat la lucrări, atât fizic, cât și online. O parte dintre membrii CJ au fost prezenți în Sala Mare a Palatului Administrativ (fără a se depăși numărul de 25 de persoane aflate în încăpere, cu tot cu funcționari și invitați), iar o altă parte au participat la ședință și au votat prin sistemul electronic, fiind prezenți în Sala 404 a clădirii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro