CJ Brăila a depus proiect pentru programul de împăduriri cu fonduri de la Ministerul Mediului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

CJ Brăila a depus proiect pentru programul de împăduriri cu fonduri de la Ministerul Mediului

Reprezentanţii Administraţiei Fondului de Mediu (AFM) au anunţat că au fost depuse 31 de proiecte pentru programul de împădurire a terenurilor agricole degradate, căruia Ministerul Mediului i-a alocat 100,25 milioane lei (23,8 milioane euro) în 2009. "Luni, 19 octombrie, au fost deschise proiectele şi a început analiza acestora. Consiliile judeţene sunt cele care au depus proiecte pentru sate, comune şi oraşe. Încă nu putem face publică valoarea proiectelor, însă când va fi finalizată verificarea tuturor proiectelor vom prezenta valoarea aprobată", au precizat reprezentanţii biroului de presă al AFM. Proiecte au depus judeţele Alba, Alexandria, Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Mehedinţi, Vrancea, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Harghita, Neamţ, Prahova, Caraş-Severin, Vâlcea, Olt, Ialomiţa, Suceava, Dâmboviţa, Mureş, Timiş, Tulcea şi Vaslui. De asemenea, la AFM a fost depus şi un proiect din partea autorităţilor din municipiul Bucureşti.
Programul vizează îmbunătăţirea calităţii mediului prin extinderea suprafeţei împădurite la nivel naţional, ameliorarea progresivă a capacităţii de producţie a terenurilor agricole degradate, menţinerea biodiversităţii şi dezvoltarea continuă a funcţiilor ecologice şi sociale ale pădurilor. De asemenea, acesta are rol de combatere a schimbărilor climatice prin diminuarea efectelor secetei şi limitarea deşertificării. Programul se aplică în toată România atât în zonele rurale, cât şi în cele de la marginea oraşelor, iar finanţarea se face din taxa de poluare colectată la Fondul de Mediu. Suma maximă ce poate fi acordată unui coordonator în cadrul sesiunii de finanţare este de 5 milioane lei. Suprafaţa propusă pentru împădurire trebuie să fie de cel puţin 1 hectar în zona de câmpie, 2 hectare în zona de deal şi 3 hectare în zona de munte, iar numărul de puieţi forestieri ce trebuie plantaţi variază între 625 şi cel mult 10.000 bucăţi pe hectar.
Reamintim că programul ar fi trebuit să se deruleze între 7 şi 21 septembrie, dar AFM a aprobat în două rânduri prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor, până pe 15 octombrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro