Mergi la conţinutul principal

CJ Brăila, de acord să dea Primăriei parcarea Poliției din Centrul Istoric

* este vorba despre terenul de pe strada Mihail Sebastian, unde în prezent funcționează o parcare a Poliției, pe care municipalitatea dorește să o reabiliteze * consilierii județeni liberali, în frunte cu Vasile Constantin Varga, au dorit să știe dacă parcarea va fi una cu plată * președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a explicat că astfel de parcări există și în alte orașe mari din România

 

Consiliul Județean Brăila a fost de acord să dea parcarea Poliției din Centrul Istoric în proprietatea Municipiului, pentru a o reabilita. Un proiect de hotărâre pe această temă a fost aprobat în ședința CJ Brăila din data de 27 mai. Mai precis, discutăm despre un teren în suprafață totală de 1.252 mp, situat pe Strada Mihai Sebastian nr. 19, care va trece din domeniul public al Județului Brăila și administrarea Consiliului Județean, în domeniul public al Municipiului Brăila. După cum se precizează în proiect, predarea-primirea bunului imobil se va realiza pe bază de protocol, semnat de către reprezentanții CJ și reprezentanții Consiliului Local Municipal Brăila, în termen de 30 de zile de la data adoptării acestei hotărâri.

”Terenul va face obiectul unei investiții realizate de către Primăria Municipiului Brăila”, se mai precizează în cadrul proiectului. Aceeași sursă subliniază că tot cu această ocazie se modifică și inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al județului Brăila, aprobat de către Comisia Specială pentru întocmirea și actualizarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public și privat al județului Brăila. Valoarea de inventar a terenului respectiv este de 843,327,08 lei.

În cadrul ședinței, consilierul județean PNL Vasile Constantin Varga a cerut lămuriri în legătură cu destinația viitoare a respectivului teren pe care îl va prelua Primăria. Președintele CJ Brăila, Francik Chiriac, a explicat că destinația va rămâne aceeași, dar că parcarea va fi reabilitată și că tot în spațiul respectiv se vor organiza diferite spectacole în weekenduri.

”Da. Din discuția cu domnul primar, am luat hotărârea pentru că mi se pare corect ca terenurile de pe raza municipiului să fie domeniul public al Municipiului Brăila. El va avea ca destinație tot parcare. Va fi amenajată. Iar pentru zilele de weekend - să spunem de vineri după-amiază, sâmbătă, duminică -, se pot organiza manifestări culturale, artistice, nu știu, proiecții de film”, a declarat Chiriac.

Varga a dorit să știe dacă parcarea va fi una cu taxă, ceea ce a condus la o serie de contre între grupul de consilieri PNL și președintele CJ.

”Păi nu știu. O să întrebăm Primăria. Dar știți vreo parcare cu plată în Municipiul Brăila, în momentul de față? Publică?”, a întrebat la rândul său Chiriac.

Liberalii au dat ca exemplu parcarea de la Piața Mare și cea de la Piața Concordia.

”Păi, nu. Parcarea de la Piața Mare este a unei societăți comerciale. Patronate de Primărie. Acolo s-a făcut acea parcare cu plată pentru a aranja puțin lucrurile. Dar alte parcări cu plată mai știți? Ok. În Concordia. Și chiar dacă va fi o parcare cu plată, sperăm să fie o parcare frumos amenajată, civilizată pentru toată lumea. Se practică și la Cluj, și la Oradea, și la Timișoara. Dacă tot facem comparații!”, a mai adăugat Chiriac.

În cele din urmă, proiectul a fost aprobat în unanimitate.

Reamintim că, în luna februarie, consilierii municipali au aprobat un proiect de hotărâre prin care au solicitat acest teren aflat în proprietatea județului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro