CJ Brăila ar putea revoca hotărârea privind închirierea terenului SCDA | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

CJ Brăila ar putea revoca hotărârea privind închirierea terenului SCDA

* decizia în privinţa acestui lucru va fi supusă votului în cadrul şedinţei ordinare a CJ Brăila, din 22 noiembrie * tot atunci se va lua în calcul şi transmiterea în administrare pe o perioadă de un an, către SCDA Brăila, a terenului în suprafaţă totală de 2.506,9031 ha * prin intermediul unui comunicat de presă emis ieri, deputatul PDL Alexandru Nazare salută demersul administraţiei judeţene de a renunţa la licitaţie * totodată, acesta le cere deputaţilor USL să respingă ordonanţa prin care terenul SCDA este transferat către CJ Brăila

Consiliul Judeţean Brăila va decide la finalul acestei săptămâni dacă va revoca sau nu hotărârea privind închirierea terenului Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă (SCDA) Brăila. Care va fi decizia membrilor Consiliului rămâne de văzut, cert este că pe ordinea de zi a şedinţei ordinare, programată pe 22 noiembrie, se află şi acest proiect. Concret, este vorba despre "revocarea Hotărârii de Consiliu Judeţean Brăila nr. 133/2013 privind aprobarea propunerii de închiriere prin licitaţie publică, pentru o perioadă de 2 ani agricoli (2013-2014 şi 2014-2015) a terenului în suprafaţă de 2.490,1324 ha (loturile L1 -L5), aflat în domeniul public al judeţului şi administrarea Consiliului Judeţean Brăila, amplasat pe raza comunelor Chiscani (loturile L1, L2 şi L3), Măraşu (lotul L4) şi Măxineni (lotul L5), judeţul Brăila". Important de ştiut este faptul că tot la şedinţa de vineri se va pune în balanţă şi transmiterea în administrarea SCDA a unei suprafeţe mari de teren din totalul celor 2.815,22 ha care au fost transferate în luna iulie prin ordonanţa de Guvern. Proiectul de hotărâre face referire la "aprobarea transmiterii în administrare pe o perioadă de un an către Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Brăila, a unor terenuri în suprafaţă totală de 2506,9031 ha, inclusiv a sistemului de irigaţii, desecări, situate pe teritoriul comunelor Chiscani, Măraşu, Măxineni, Stăncuţa, judeţul Brăila, proprietate publică a judeţului Brăila". Reamintim că preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat la finalul săptămânii trecute că a hotărât să anuleze licitaţia din cauza "tevaturii" ce a avut loc la nivel naţional pe acest subiect.

Nazare: "Deputaţii USL Brăila sunt obligaţi să respingă ordonanţa prin care terenul SCDA este transferat către CJ Brăila"

Deputatul PDL Alexandru Nazare a ţinut să salute demersul Consiliului Judeţean prin care sunt anulate procedurile de licitaţie pentru închirierea a 2.490 de hectare din terenul de 2.815 de hectare, dat prin ordonanţă de urgenţă în administrarea CJ Brăila. Concret, prin intermediul unui comunicat de presă, acesta a subliniat că din punctul său de vedere, gestul lui Gheorghe Bunea Stancu arată "teama autorităţilor judeţene de a demara o licitaţie în baza unei ordonanţe de urgenţă extrem de dubioase". "Modul intempestiv în care CJ Brăila a anulat licitaţia pentru închirierea celor 2.490 de hectare demonstrează că opoziţia PDL faţă de transferarea dubioasă a acestui teren a fost corectă. Se pare că Bunea Stancu a luat de această dată în calcul avertismentul public pe care i l-am făcut în 22 octombrie, prin care îi recomandam să nu se grăbească cu procedurile de închiriere pentru respectivul teren. Demersul CJ Brăila este făcut din teamă şi panică, pentru că probabil se simt şi ei cu musca pe căciulă. Este, în fapt, un semnal puternic pentru respingerea acestei ordonanţe de urgenţă cu dedicaţie în Camera Deputaţilor, camera decizională pentru această speţă", a declarat Nazare. Totodată, liderul organizaţiei judeţene a PDL le-a cerut parlamentarilor brăileni să se solidarizeze pentru respingerea definitivă a respectivului act normativ. "Reamintesc că ordonanţa a trecut tacit de Senat, deşi două comisii ale Senatului, Comisia economică, industrii şi servicii şi Comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului au transmis avizul negativ cu privire la transferul terenului. De aceea, chiar dacă stoparea acestui potenţial abuz este o înfrângere pentru USL Brăila, le cer deputaţilor PSD, PNL şi UNPR de Brăila să se solidarizeze pentru respingerea acestei ordonanţe în Camera Deputaţilor. Ar fi un gest de responsabilitate pentru a nu contribui la punerea din nou a Brăilei pe harta neagră a corupţiei din această ţară", a mai completat sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro