Consilierii judeţeni au aprobat, recent, alocarea sumei de 1.800.000 lei din bugetul anului 2014 pentru susţinerea financiară a activităţilor sportive desfăşurate de Handbal Club "Dunărea" Brăila. Tot cu această ocazie s-a decis şi încheierea unui contract de asociere între judeţul nostru şi echipa de handbal. "Am trecut la PFA-uri, la persoane fizice autorizate, am semnat toate contractele cu jucătoarele. E mai relaxat din punct de vedere al banilor către bugetul statului şi creşte un pic şi răspunderea fiecăruia privind activitatea sportivă, fiind PFA. Există posibilităţi să reziliem contracte mai uşor", a declarat în cadrul şedinţei Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila. Chiar şi aşa, discuţiile aprinse pe baza acestui subiect nu au întârziat să apară. Consilierul PDL Alfredo Pascale s-a arătat nemulţumit de modul în care a fost stipulat contractul, subliniind că modalitatea prin care echipa ar putea fi trasă la răspundere pentru nerespectarea clauzelor este una destul de neclară. "Problema este că la dosar e prezentat un contract din care nu reiese nicio modalitate clară de a sancţiona echipa de handbal în cazul în care nu îşi îndeplineşte sarcinile", a declarat acesta. Reacţia din partea şefului CJ Brăila nu a întârziat să apară. "Există regulamentul de organizare şi funcţionare, pe care dumneavoastră probabil că nu l-aţi citit. Dacă nu e la mapă, vă rog să îl consultaţi. Acolo sunt toate sancţiunile ce se aplică jucătoarelor, inclusiv antrenorilor, pentru rezultate mai puţin bune. Anul acesta vă informez că Handbal Club «Dunărea» Brăila s-a clasat pe locul 4 înainte de play-off. Dar dacă doriţi să nu mai continuăm cu handbalul, eu sunt de acord să ne retragem, nu este nicio problemă", a afirmat Stancu.
Discuţii cu tentă politică în CJ Brăila
Nemulţumit de răspunsul primit de la preşedintele Consiliului, Pascale a cerut lămuriri în legătură cu sprijinul altor sporturi, în special a voleiului. Astfel, discuţia a devenit una ceva mai acidă şi cu tentă politică. "Nu v-aţi repezit voi, PDL-ul, să rezolvaţi problema sau aţi uitat? Nu v-aţi repezit voi să faceţi voleiul şi l-aţi făcut praf şi pe ăla? (...) Dumneavoastră (PDL-iştii - n.r.) fiind nişte oameni foarte inteligenţi - ca şi dumneata de altfel, când erai la ANIF -, pe ce puneţi mâna moare tot. Asta e realitatea. Pe ce ai pus mâna a murit. Vrei să îţi aduc aminte ce ai făcut la ANIF-ul ăla? Atunci scuteşte-ne de sfaturile dumitale, care oricum nu sunt productive. Noi avem un program judeţean în care oamenii - că e oină, volei, ce este -, pot depune proiecte şi dacă se califică... Noi nu trebuie să dăm bani unora şi să îşi bată joc de ei. Dăm bani acolo unde controlăm. Dacă nu controlăm activitatea, ştiţi ce s-a întâmplat la fotbal! Ne-am retras şi unde a ajuns fotbalul astăzi?", a declarat Stancu, deranjat de atitudinea consilierului.
În cele din urmă, spiritele s-au mai calmat, iar proiectul a trecut. Singurul care s-a abţinut a fost consilierul independent Marian Căpăţână.