• este vorba despre lucrări de întreţinere a drumurilor judeţene din administrarea instituţiei • contractul este împărţit în două loturi, iar licitaţia este programată pentru finalul lunii iulie
Consiliul Judeţean scoate la licitaţie un mega-contract, de vreo 25,4 milioane de lei, echivalentul a 5,5 milioane de euro, privind întreţinerea drumurilor judeţene, pe timp de vară, în perioada 2017 - 2018.
Autoritatea contractantă cere de la viitorul executant să deruleze activităţi şi lucrări de întreţinere a drumurilor judetene pietruite (reprofilare mecanică, adaos de piatră spartă cu cilindrare); plombări şi aşternerea de covoare asfaltice; lucrări de siguranţă a circulaţiei (montarea, înlocuirea şi întreţinerea tăbliţelor indicatoare şi de orientare, marcaje rutiere, montare, înlocuirea de parapeţi metalici).
Totul se va derula într-un acord cadru, divizat pe două loturi (Brăila Nord şi Brăila Sud), valabil pe o perioadă de 20 de luni, ce va fi încheiat cu maxim 3 agenţi economici. Potrivit anunţului postat în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) pentru fiecare lot, se estimează încheierea a minimum un contract subsecvent/an. De exemplu, la Lotul 1 - Brăila Nord valoarea minimă anunţată a contractului subsecvent este de 4.347.802 lei, fără TVA, iar cea maximă de 7.833.061 lei, fără TVA, în timp ce la Lotul 2 - Brăila Sud minimul este de 3.295.788 lei, iar maximul de 6.069.045 lei, fără TVA. Una peste alta, valoarea estimată, fără TVA, a întreg contractului este, după cum aminteam mai devreme, undeva la 25,4 milioane lei.
Firmelor interesate li ce cere constituirea unei garanţii de participare în cuantum de 78.300 lei pentru lotul 1 şi de 60.600 lei pentru cel de-al doilea, precum şi să facă dovada că au mai executat în trecut contracte similare cu valori de câteva milioane lei pentru fiecare lot în parte (7,83 milioane pentru lotul 1 şi 6,07 milioane pentru lotul 2).
Tipul procedurii pentru contractul de întreţinere a drumurilor judeţene este “licitaţia deschisă”, având criteriu de atribuire “cel mai bun raport calitate-preţ” (90% pe parte de preţ şi 10% pe parte de garanţie oferită).
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare expiră în data de 24 iulie, ora 16.00, iar evaluarea ofertelor se va finaliza cel târziu vineri, 18 august.
Dacă în urma procesului de evaluare a ofertelor depuse pentru un anumit lot, doi sau mai mulţi operatori economici sunt clasaţi pe primul loc, cu acelaşi punctaj total, oferta declarată câştigătoare va fi cea a ofertantului care a obţinut cel mai bun punctaj aferent factorului de evaluare “preţul ofertei”, care are ponderea cea mai mare.