Mergi la conţinutul principal

CJ Brăila şi-a plătit contribuţia anuală către ADR SE: 450.000 lei

• consilierii judeţeni au aprobat să plătească 450.000 lei către Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est (ADR SE) pentru 2018 • Agenţia a fost formată încă din 1999 şi se ocupă de facilitarea absorbţiei fondurilor de tip structural la nivelul judeţelor din regiunea noastră • aceeaşi sumă a fost cerută de ADR SE şi de la  Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea

 

Membrii Consiliului Judeţean Brăila au aprobat, recent, suma pe care judeţul nostru o are de plătit în 2018 către Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est (ADR SE). Este vorba despre 450.000 lei (aproape 97.000 euro), contribuţia cerută de Agenţie în acest an de la toate judeţele pe care le deserveşte. Potrivit site-ului ADR SE, Agenţia a fost creată în 1999 cu scopul de a contribui la facilitarea absorbţiei fondurilor de tip structural la nivelul celor şase judeţe componente ale Regiunii (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea), atât prin activitatea de promovare a identităţii regionale cât şi prin administrarea programelor europene care fac parte din strategia de post-aderare elaborată de Uniunea Europeană. Din raportul proiectului de hotărâre aflăm, de asemenea, că ADR SE a fost constituită pe baza Legii nr. 315/2004, privind dezvoltarea regională în România, ca organism non-guvernamental, non-profit, cu personalitate juridică şi că reprezintă structura executivă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională ale Regiunii de Dezvoltare Sud-Est (organism regional deliberativ, fără personalitate juridică, constituit pe principii parteneriale la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare). Ei bine, una din atribuţiile Consiliului pentru Dezvoltare Regională este de a propune cunatumul contribuţiilor anuale în limita sumelor aprobate prin bugetele judeţelor, alocate pentru Fondul de dezvoltare regională, în vederea finanţării obiectivelor politicilor regionale, precum şi destinaţia şi eşalonările de plată ale acestora.

Printr-o adresă din luna iulie 2018, CJ Brăila a fost informat că pentru acest an cuantumul contribuţiei financiare a judeţului Brăila la bugetul de venituri şi cheltuieli al ADR SE, aprobat de Consiliul pentru Dezvoltare Regională, este de 450.000 lei. Pe lângă judeţul Brăila, tot 450.000 lei trebuie să aloce şi Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea. În total, contribuţia încasată de ADR SE este de 2.700.000 lei.

Proiectul a fost aprobat cu 25 voturi “pentru”, în condiţiile în care şase consilieri au lipsit motivat (PSD-iştii Viorel Mortu, Dumitru Munteanu, PNL-iştii Alexandru Dănăilă, Mario Da'Ros, Laurenţiu Chiru şi PND-istul Cătălin Iordache), iar PSD-iştii Mircea Florin şi Fănel Burtea nu au participat la vot.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro