Mergi la conţinutul principal

CJ a alocat bani pentru un aparat de testări COVID-19

• decizia a fost luată, ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare a CJ Brăila, ce a avut loc fără mass-media sau public • este vorba despre o rectificare bugetară privind alocarea a 2.500.000 lei, ca SJU Brăila să cumpere un aparat pentru testări ale cazurilor suspecte de infectare cu COVID-19

 

Consilierii judeţeni au alocat un sprijin financiar considerabil pentru Spitalul Judeţean, astfel încât să se achiziţioneze un aparat pentru testarea cazurilor suspecte de coronavirus. Este vorba despre un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Brăila pe anul 2020, ce a fost dezbătut, ieri, într-o şedinţă extraordinară, ce a avut loc la ora 16:00, în Sala Mare a Palatului Adminitrativ, în condiţii speciale, fără public sau reprezentanţi mass-media. După cum se vede pe filmările realizate de reprezentanţii CJ Brăila din timpul şedinţei, consilierii au stat la distanţă unii de alţii, iar unii dintre aceştia au purtat măşti pentru a se proteja.

Revenind la alocarea bugetară, după cum a explicat preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, este vorba despre suma de 2.500.000 lei.

“De acum două săptămâni am tot căutat şi am avut diverse discuţii pentru achiziţionarea de către Spitalul Judeţean a unui aparat automat, real PCR, pentru detectarea coronavirus, dar şi celelalte utilaje sau celelalte aparate care trebuie să întregească linia de detectare a coronavirus. Avem mai multe oferte, am pus suma destul de mare astfel încât să fie acoperitoare pentru a lua aceste echipamente. Suma alocată este de 25 miliarde lei vechi. Spitalul Judeţean va demara începând de mâine (n.r. - astăzi) modernizarea spaţiului pe care l-am identificat în Corpul D al Spitalului Judeţean, astfel încât tot ce înseamnă detectare şi respectarea procedurilor, astfel încât probele să ajungă pe un circuit foarte clar delimitat, să nu fie contaminat. Şi personalul care va lucra în acest laborator să fie sub mare protecţie”, a declarat Chiriac în timpul şedinţei.

Consilierul PNL Brăila Marian Sârbu a solicitat ca achiziţiile să se realizeze cu foarte mare grijă, având în vedere că suma este destul de mare iar în contextul actual “se pot face greşeli”.

“Încercăm să luăm un echipament care să aibă o capacitate de testare cât mai mare. Să putem să testăm cât mai mulţi brăileni într-o perioadă cât mai scurtă de timp. Şi testele! Marea majoritate a furnizorilor estimează între două şi patru săptămâni aducerea echipamentului, montarea şi folosirea lui. Nu ştiu câte teste sunt. Sunt profesionişti, medici, biologi de laborator care ştiu despre ce este vorba şi ei vor hotărî ce echipament le va fi de folos astfel încât să lucreze cât mai bine pe el şi să facă teste cât mai multe”, a mai completat preşedintele CJ Brăila.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate. La şedinţă au participat doar 27 de consilieri dintre cei 33 în funcţie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro