Mergi la conţinutul principal

Ciudat, niciun candidat la primărie nu pronunţă cuvântul «eutanasiere»

Mai grav, au lipsit exact cei doi candidaţi cotaţi cu şansele cele mai mari să câştige alegerile pentru primărie, este vorba despre Cătălin Boboc (PNL) şi Marian Dragomir (PSD). Nu mă înţelegeţi greşit: este bine că i-am auzit pe Lucian Căprariu, Silviu Petrea, Marian Ion, Mariana Bâtcă, Marioara Nistor şi ceilalţi care au avut bunul simţ să ia parte la dezbateri. Însă, din păcate, ei nu vor câştiga nici măcar un sfert de alegeri. Eu, unul, aş fi vrut să văd ce ar fi spus alde Boboc şi Dragomir şi, mai ales, cum ar fi răspuns întrebărilor venite din partea spectatorilor. Asta e, probabil că ei au stat acasă, de teamă să nu zică vreo prostie care să îi coste apoi procente importante în sondajele de opinie.
Revenind la dezbatere, ca un făcut, toţi candidaţii prezenţi s-au purtat cu mănuşi cu maidanezii. Cu toţii au militat, logic, pentru capturarea şi depunerea acestora în padocuri. Dar padocuri mai mari, aşa, eventual dotate şi cu aer condiţionat şi benzi pentru alergare. Unii au plusat afirmând că ar trebui încurajate adopţiile de maidanezi. Foarte bine, perfect de acord. Băi, frate, dar niciunul nu a spus nimic ce se va întâmpla cu câinii din padocuri, dacă în termen de 14 zile nu sunt revendicaţi/adoptaţi de nimeni. Sper să nu greşesc, dar eu ştiu că legea spune că aceşti câini pot fi eutanasiaţi. Asta e, şi câinii mor, sau credeaţi că numai oamenii dau colţul? Nu cred că era un capăt de ţară dacă domnii care revendică jilţul de primar al Brăilei ar fi vorbit deschis şi despre eutanasiere, evident, în condiţiile prevăzute de lege. Dar candidaţii la primărie, ca să nu piardă din puţinele procente electorale pe care le-au adunat cu chiu, cu vai au fugit ca dracu de acest cuvânt - "eutanasiere" -, care, să fim serioşi, nu este nici porcos şi nici nu incită la nesupunere civică. Chiar aşa, ce-ar fi să se facă o dezbatere pe tema câinilor maidanezi, în care să se vorbească mai apăsat şi despre eutanasierea câinilor din padocuri, că doar nu o să ajungem să îi aşteptăm pe toţi să moară de bătrâneţe.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro