Mergi la conţinutul principal

Ciubuc continuă «războiul» cu AUR: o primă rundă câștigată

• deputatul neafiliat politic Ciprian Ciubuc a transmis, recent, un comunicat de presă pentru a anunța că a reușit o primă victorie într-una dintre luptele sale în instanță cu conducerea AUR • procesul este pe tema modului în care s-a derulat Congresul Extraordinar al partidului din martie, cum a fost adoptat noul Statut și a faptului că nu a fost lăsat să voteze •  Ciubuc informează că la Curtea de Apel București i-a fost admis apelul și a fost anulată sentința dată inițial de Tribunalul București în favoarea AUR

 

Deputatul de Brăila Ciprian Ciubuc a anunțat că a bifat o primă victorie într-una dintre luptele sale în instanță cu AUR, partid pe listele căruia a intrat în Parlamentul României în 2020. Parlamentarul neafiliat politic a transmis, recent, un comunicat de presă pentru a sublinia că pe 4 noiembrie și-a apărat poziția în apelul intentat în contradictoriu cu AUR, context în care Curtea de Apel București i-a dat dreptate și a retrimis dosarul spre rejudecare. Asta în condițiile în care Tribunalul București dăduse câștig de cauză partidului lui George Simion. Pe scurt, procesul este pe tema modului în care s-a derulat Congresul Extraordinar AUR din martie, cum a fost adoptat noul Statut al partidului și a faptului că deputatul Ciubuc nu a fost lăsat atunci să voteze. Totuși, parlamentarul subliniază că aceasta nu este singura sa luptă în instanță cu AUR, un alt dosar vizând excluderea din partid.

”În calitate de apelant intervenient în Dosarul nr. 10863/3/2022/a1 astăzi (n.r. – 4 noiembrie) am fost la Curtea de Apel București, Secția a IV-a Civilă, pentru a pleda, pe baza unor argumente pertinente și concludente, în privința legalității noului Statut al AUR și pentru a-mi apăra poziția ca intervenient. În acest sens, am prezentat instanței situația de fapt, motivele și apărările pentru a arăta cum fosta conducere AUR a adoptat un Statut nou, sfidând orice aspect procedural și moral, adoptând o veșnică poziție frauduloasă cu care de-a lungul timpului v-a obișnuit. Am amintit despre faptul că înainte de congres parlamentarilor AUR li s-a cerut semnarea modificării Statutului, modificarea componenței Consiliului Național de Conducere și trecerea de la conducerea bicefală la o conducere asigurată de un singur președinte, fără a se face convocator și fără a se încheia proces - verbal, așa cum era statutar, in conformitate cu legislația în vigoare de la acel moment. În concluzie, modificările statutului AUR nu au fost dezbătute și votate, așa cum ar fi trebuit”, a declarat Ciubuc.

”Fără a mai aștepta verdictul instanței și verificarea legalității modificărilor statutare, cu consecința înregistrării lor în Registrul Partidelor Politice, în baza Noului Statut a fost organizat Congresul extraordinar al AUR din 27.03.2022 la care au fost discutate și votate, conform programului. La data desfășurării lucrărilor congresului, eram deputat AUR de Brăila și membru în delegația de participanți aleși din partea jud. Brăila. Când am ajuns la locul organizării Congresului nu mi s-a mai permis accesul în sală decât cu mari insistențe și am fost împiedicat să votez sub motivul că nu aveam plătită la zi cotizația de membru de partid, în condițiile în care nu fusesem invalidat de pe lista delegaților aleși pentru jud. Brăila aprobată de către Secretariatul General AUR și comunicată filialei Brăila până în 25.03.2022. O altă informație importantă este faptul că am vrut să plătesc pe loc cotizația lunilor ianuarie – martie 2022, dar mi s-a refuzat”, a mai semnalat parlamentarul.

Deputatul Ciprian Ciubuc a atras atenția că procedura prevăzută la art.20, alin.2, teza I din Legea nr.14/2003, a partidelor politice, îi reglementează respectarea și exercitarea drepturilor constituționale politice și dreptul de acces liber la justiție. Drept recunoscut și de art.6, alin.1, C.E.D.O. și de art.20 și 21 din Constituția României.

”A fost evidentă violarea dreptului meu de acces liber la justiție și de nesoluționare a cererii mele de intervenție. Am solicitat să se admită apelul (...) Soluția pe scurt: Instanța Curtea de Apel București a admis apelul meu. Anulează sentința dată de Tribunalul București și trimite dosarul spre rejudecare. Hotărâre definitivă, a mai anunțat Ciubuc, încântat de rezultat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro