Mergi la conţinutul principal

Cirligea a facut o donatie substantiala manastirii Maxineni

Candidatul PDL in Colegiul I pentru Camera Deputatilor, Florin Cirligea, a facut o donatie substantiala manastirii Maxineni, constind intr-un teren intravilan si o cladire de peste 300 metri patrati. Cirligea a precizat ca a discutat cu staretul manastirii ca in acel loc sa se amenajeze un camin pentru batrini, care sa fie administrat de sfintul lacas. Candidatul PDL a precizat ca aceasta nu este o donatie in scop electoral, dat fiind ca Maxineniul nu este in colegiul sau, ci doar un gest facut din suflet, cu gindul la batrinii singuri si saraci care au nevoie de un adapost deasupra capului: "Am facut o donatie catre manastirea Maxineni, un teren intravilan de aproximativ 2.200 metri patrati si o cladire de 334 metri patrati, in vederea amenajarii acolo a unui camin de batrini. Terenul este localizat in comuna Maxineni, foarte aproape de drumul national, iar valoarea aproximativa a donatiei deste de 200.000 RON. Acea cladire si acel teren vor ramine pentru totdeauna in proprietatea manastirii si sper ca acolo sa-si gaseasca un adapost sigur si linistit batrinii singuri din judet. Cladirea a apartinut fostului IAS din localitate si este luata de prin 1999 de firma Comision Trade, are utilitati, apa, energie electrica, dar trebuie renovata, pentru ca au mai furat unii de acolo. Dar, in principiu, este o cladire mare, cu ziduri groase, are si o bucatarie mare, in care se pot tine alimente. Din ce am discutat cu parintele Paisie, au posibilitatea sa reabiliteze cladirea si sa amenajeze un camin acolo, prin diverse finantari de la Guvern".
"Este o donatie care va fi folosita in scop social, respectiv asezamint pentru batrinii aflati in dificultate din zona comunei Maxineni si a satelor limitrofe. Multumesc domnului Cirligea ca s-a gindit, asa cum spun parintii bisericii, ca “cel ce este sarac ajuta, pe Dumnezeu il imprumuta”. Asezamintele sociale sint numite si “vasiliade”, dupa numele sfintului Vasile cel Mare. Dumnezeu sa-l binecuvinteze pe ctitorul asezamintului social de la Maxineni si sa-l ajute Dumnezeu sa inmulteasca binele", ne-a declarat ieri parintele Paisie, staretul manastirii Maxineni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro