Mergi la conţinutul principal

Circulaţia trenurilor, afectată de ploile abundente

• garniturile au circulat cu viteza melcului la ieşire sau la intrare în Galaţi din cauză că toate liniile din staţia CFR au fost inundate • s-au înregistrat întârzieri de mai bine de două ore la cursele spre Braşov, dar şi spre Cluj • cea mai mare întârziere a avut-o trenul R 7002, Galaţi - Bucureşti 233 minute

 

Mai multe trenuri au plecat cu întârziere din Galaţi, ieri dimineaţă, din cauza ploilor abundente care au inundat toate liniile de cale ferată din staţia Galaţi. Aceste trenuri au înregistrat întârzieri între 2 şi chiar aproape 4 ore. “Toate liniile de cale ferată din staţia Galaţi sunt inundate, iar trenurile intră şi ies din staţia Galaţi cu 5 kilometri pe oră. Se poate circula, dar numai cu o viteză de 5 kilometri pe oră şi din această cauză sunt întârzieri. Nu se mai respectă viteza normală de circulaţie. Sunt 10 trenuri care au plecat cu întârziere din Galaţi în direcţiile Brăila, Bucureşti, Bârlad şi Tecuci”, a declarat ieri dimineaţă, pentru presa centrală, purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Astfel, traficul feroviar între Galaţi şi Brăila se desfăşura ieri cu dificultate, iar mai multe trenuri aveau întârzieri majore: IR 1772 Galaţi - Bucureşti Nord (40 minute întârziere), IR 1732 Galaţi - Braşov (149 minute întârziere), IR 1831 Galaţi - Cluj (154 minute întârziere), R 7360 Galaţi - Buzău (96 minute întârziere), R 7566 Galaţi - Mărăşeşti (197 minute întârziere), R 11072 Galaţi - Bucureşti Nord (128 minute întârziere), R 7002, Galaţi - Bucureşti (233 minute întrâziere), în timp ce R 7568 Galaţi - Mărăşeşti a recuperat timpul pierdut şi a ajuns la timp la destinaţie.

“Oamenii sunt pe teren, se verifică nivelul apei, macazurile, secţiunile de linie, se îndrumă trenurile care merg cu 5 km la oră, iar o maşină de pompieri încearcă să scoată apa de pe linii. Nu sunt probleme cu călătorii deoarece se circulă, nu este închisă circulaţia, dar în astfel de situaţii sunt inerente întârzierile”, a mai spus ieri Oana Brânzan.

În aceste condiţii compania a recomandat pasagerilor ca, înainte de călătorie, să se informeze despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească.

CFR Călători a dat asigurări că pasagerii care au avut bilete sau abonamente la trenurile afectate şi au renunţat la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Reamintim că Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi, 11 octombrie, un Cod portocaliu de ploi şi vreme rea pentru 14 judeţe, inclusiv Brăila, dar şi un Cod galben pentru alte 21 de judeţe, ambele valabile până în această seară.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro