Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Circul "Praga" s-a intors la Braila

La inceputul acestei saptamini, Circul "Praga", aflat intr-un turneu prin tara, a sosit in orasul nostru, pentru a le oferi brailenilor de toate virstele un spectacol inedit cu acrobatii de toate genurile, dresuri exceptionale de animale si nelipsitele numere comice. Toate acestea sint incadrate intr-un decor bine pus la punct, care va ofera numeroase surprize, risipind monotonia cotidiana. Circul are o vechime de peste 200 de ani si este mostenirea cea mai de pret a unei familii din Cehia, transmisa din generatie in generatie.
Daca, la inceput, au avut doar citeva carute, cu care calatoreau doar prin Cehia si Ungaria, in momentul de fata artistii se pot lauda cu spectacole sustinute in toate colturile lumii. Nu a fost deloc usor, dar pasiunea pe care o aveau in sufet le-a dat puterea sa treaca peste toate greutatile. "Ani la rindul s-au luptat cu comunistii si pentru ca era considerata o afacere la negru, acestia le-au confiscat Circul. Calatoreau prin Ungaria, din sat in sat, unde sustineau un singur sectacol pe zi. Era destul de greu sa amplasezi totul in citeva ore, sa sustii un spectacol si apoi sa pleci intr-o alta locatie. Cu timpul, lucrurile au inceput sa se schimbe si sa aiba o anumita stabilitate. In Romania, publicul este foarte receptiv, chiar un public extraordinar. Doar autoritatile ne-au mai creat probleme, dar incercam, cu calm, sa trecem si peste aceste piedici. Am fost actionati chiar si in judecata, in urma cu citiva ani, pentru o amenda pe care nu am platit-o, deoarece fusese aplicata nelegal. Am cistigat procesul in fata a trei instante si ei tot nu vor sa renunte sa faca recurs. In strainatate tarile nu sint conduse dupa ordonante de urgenta, cum se intimpla in Romania. Aici fiecare aplica legea dupa bunul sau plac", ne-a precizat Stefan Burfete, managerul Circului "Praga".

Costurile unui spectacol se ridica al 1.000 euro

Spectacolul pe care il prezinta, in acest an, Circul "Praga" are tot ceea ce-i trebuie unui circ cu pretentii: dresura de tigri, lei si ursi (din Cehia), de maimute (din Ungaria), o parada a animalelor (cu lame, camile si ponei), acrobatii de toate felurile si numere comice. Toate acestea se ridica la costuri de 1.000 euro, pentru fiecare reprezentatie. "Spectacolul se schimba in fiecare an, ca si artistii. Nu toate animalele sint ale noastre. Fiecare artist vine cu propriul sau animal. Noi ii platim suma pe care ne-a cerut-o pentru reprezentatia pe care o da, dar asiguram si transportul, mincarea si toata documentatia necesara mutarii animalelor dintr-o parte in alta. Costurile unui spectacol se ridica la 1.000 euro si la acestea se adauga chiria locului pe care ne-am asezat, apa, lumina, salariile angajatilor circului si impozitele pe care trebuie sa le platim statului roman", a mai adaugat managerul circului.
Premiera spectacolului a avut loc miercuri, cu incepere de la ora 19.00, iar sala a fost aproape plina. Brailenii mai au sansa de a viziona spectacolul astazi, cu incepere de la ora 19.00 si simbata si duminica, de la orele 16.00 si 19.00. Biletele se pot procura de la chioscul amplasat in fata cupolei, locatia circului fiind pe Soseaua Buzaului, vis-a-vis de magazinul "Billa".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii