Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Circa 14% din fermieri au depus cereri pentru subventia UE

Circa 14% din fermierii eligibili pentru acordarea platilor unice pe suprafata, de aproximativ 50 de euro pe hectar, au depus cereri pentru obtinerea sprijinului la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), in primele doua saptamini de la inceperea campaniei.
Fermierii pot depune cereri pentru acordarea subventiei in perioada 1 martie - 15 mai.
"Pina in data de 15 martie 2007 au fost depuse aproximativ 210.800 cereri in intreaga tara. Cele mai multe cereri au fost inregistrate in judetul Suceava (aproximativ 11.000), iar cele mai putine in judetul Ilfov (circa 800)", se arata intr-un comunicat APIA.
Agentia a trimis fiecarui fermier, intr-o scrisoare, informatii privind data, ora si persoana careia trebuie sa i se adreseze, pentru a depune cererea. Fiecare angajat al centrelor locale trebuie sa asiste circa 500 de fermieri.
Pentru a primi plata unica pe suprafata, agricultorii trebuie sa fie inscrisi in Registrul fermelor si sa fi derulat procedura de identificare a parcelelor. Totodata, fermierii trebuie sa detina sau sa lucreze cel putin un hectar de teren, impartit in parcele de minim 0,3 hectare.
Agentia estimeaza ca circa 1,5 milioane de fermieri au dreptul sa depuna cereri pentru subventie.
Plata acordata de UE va fi completata cu circa 30 de euro din bugetul national prin Platile Nationale Directe Complementare (PNDC).
Dupa incheierea campaniei de depunere a cererilor, angajatii APIA vor verifica, in perioada iunie-septembrie, daca datele inscrise de fermieri sint corecte.
Bani vor ajunge la agricultori incepind cu luna decembrie a acestui an, prin transfer in contul bancar.
Uniunea Europeana sprijina agricultorii printr-un sistem de plati unice pe suprafata, care pot fi completate prin sume acordate de la bugetul de stat. In Romania, sistemul de plati este gestionat de APIA.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii