Mergi la conţinutul principal
De 1 Martie, PNL Brăila și-a anunțat candidatul la Primăria Brăila

Ciocolată Milka, cu figuri triste

• organizația PNL Brăila a atras atenția presei locale și naționale după ce a decis să ofere  de 1 Martie doamnelor și domnișoarelor ciocolate împachetate într-un carton cu sigla partidului și fotografiile celor doi lideri locali Alexadru Popa și Cătălin Canciu • întâmplător sau nu, în după-amiaza aceleiași zile liberalii brăileni au susținut o conferință de presă în care au anunțat că inspectorul școlar general, Cătălin Canciu, președintele municipalei PNL Brăila, este candidatul partidului la Primărie • întrebat în legătură cu gestul de a oferi ciocolate și faptul că gestul a fost văzut ca o reclamă electorală cu alimente, Popa a spus că nu a încălcat legea, că momentan nu a început campania electorală, că nu vede diferențe între a oferi flori sau ciocolate doamnelor de 1 și 8 Martie și că aceia care au criticat gestul său își dovedesc pur și simplu disperarea • demn de menționat este că ziarul nostru a primit sesizări de la eleve ale Colegiului Murgoci care au primit ciocolatele în fața liceului

 

Organizația PNL Brăila a fost recent implicată într-un scandal mediatic după ce membrii acesteia au oferit doamnelor și domnișoarelor, cu ocazia zilei de 1 Martie, ciocolate ambalate într-un carton pe care se aflau fotografiile celor doi lideri locali: deputatul Alexandru Popa și șeful municipalei, Cătălin Canciu. Interesant de precizat este că în aceeași zi, liberalii brăileni au susținut o conferință de presă la sediul partidului în care au anunțat în mod oficial candidatura lui Canciu la Primăria Municipiului Brăila. Și chiar dacă nu a declarat încă nimic oficial, în culisele scenei politicie, este cunoscut faptul că Alexandru Popa ar plănui la rândul său să candideze pentru șefia Consiliului Județean în acest an.

Revenind, subiectul cu ciocolatele ”Milka” împachetate în ambalaje PNL a circulat pe rețelele de socializare, a fost preluat de presa locală, după care a ajuns și în atenția mass-media centrale fiind criticat de social-democrații de pe plan local și nu numai. Contactat și întrebat de redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” despre faptul că a împărțit ciocolate, liderul PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a afirmat că i se pare total deplasat să fie judecat astfel pentru un gest frumos pe care a dorit să îl facă. Acesta a întrebat care este diferența dintre a oferi calendare sau chiar flori cu ocazia zilelor de 1 și 8 Martie, față de gestul de a le dărui o ciocolată doamnelor și domnișoarelor. Popa a precizat că se află în afara perioadei de campanie propriu-zisă, că nu a folosit termeni precum ”Votați PNL!” sau pe vreun candidat anume, astfel că nu a încălcat nicio lege, în ciuda faptului că mulți social-democrați l-au acuzat la scurt timp după ce au apărut imaginile cu împărțirea ciocolatelor.

”Să vă spun ceva. Când s-au distribuit calendare, nu a comentat nimeni. (în realitate, liberalii au criticat calendarele PSD, cele de la AUR, în schimb, nu- n.n) Faptul că eu am decis să oferim câteva mii de ciocolate în județul și în municipiul Brăila a fost un gest de bun-simț și un gest pe care mi-l asum din toate punctele de vedere. Dacă politizăm și gesturile de 1 și de 8 Martie, nu mai suntem sănătoși niciunii dintre noi. Pe lege este perfect legal. Nu este campanie, nu am spus «Votați Popa Alexandru!», «Votați Cătălin Canciu!» Am vrut să știe doamnele cărora le aducem zâmbetul pe buze că gestul este din partea PNL. Și până la urmă care este diferența între a oferi o floare, un calendar sau o ciocolată (n.r. – referire la faptul că și TSD-iștii brăileni au oferit flori de 1 Martie)? Dar eu nu am vrut să ies public și să atac pe acest subiect, pentru că nu vreau să umbresc bucuria doamnelor de 1 Martie. Și ca să fie clar: nu au fost niciun fel de produse, a fost doar o urare de primăvară și am vrut să îndulcim acea zi. Dar că unii au spus că am dat produse... eu, gest de disperare mai mare ca acum, nu am văzut!”, a declarat Popa.

Am încercat să obținem un punct de vedere legat de acest subiect și de la Cătălin Canciu, însă acesta nu a răspuns apelurilor redactorilor ”Obiectiv – Vocea Brăilei”.

 

Cătălin Canciu, oficial, candidat la Primăria Municipiului Brăila

În după-amiaza zilei de 1 Martie, PNL-iștii brăileni au susținut o conferință de presă în care, întâmplător sau nu, au anunțat candidatura lui Cătălin Canciu, inspector școlar general, la Primăria Municipiului Brăila.

”Pot spune că am încredere că dumnealui va fi noul primar al Municipiului Brăila, pentru că este un om de cuvânt. Cătălin este un om care a realizat ceva în viața dumnealui. Nu a fost un politruc cum au încercat unii să îl denigreze tot timpul. Este un om care nu a ars etapele din viața sa. A ajuns la maturitatea necesară pentru a putea oferi și locuitorilor din Brăila un trai mai bun. Decizia ca dumnealui să fie candidatul PNL la alegerile din 2024 a fost luată în Consiliul Director Județean, în unanimitate. Nu am avut discuții. După mult timp organizația PNL Municipală merge pe fluxul normal. Cel care a condus filiala în ultimii trei ani și jumătate, trebuie să își asume candidatura. Mai departe, vă spun, nu îmi este foarte ușor să vorbesc de omul Cătălin Canciu, de prietenul meu, pentru că nu aș fi obiectiv. Cătălin îți urez succes și îți mulțumesc că facem echipă”, a declarat Popa în conferință.

La rândul său, Canciu a susținut un discurs destul de amplu privind motivele pentru care a ales să candideze, aducând o serie de critici administrației PSD, pe care o consideră principala vinovată de faptul că orașul Brăila nu s-ar mai fi dezvoltat în ultimii ani față de alte municipii din Vestul țării. Acesta a subliniat că principala problemă a urbei o reprezintă exodul tinerilor, chestiune pe care ar dori să o schimbe dacă va obține fotoliul de primar.

 

Mulțumiri ca la Oscar-uri

”Mulțumesc Partidului Național Liberal, mulțumesc echipei PNL Brăila, domnului președinte Alexandru Popa pentru onoarea de a mă propune și susține pentru candidatura la funcția de Primar al Municipiului Brăila. (...) În 1996 Brăila era un oraș cu viitor, în care un tânăr își putea dezvolta o carieră profesională și o familie. Din păcate, socialismul lui tataia Lungu, care ne-a spus să mâncăm bulion pe pâine, PSD-ul lui Simionescu, prim-secretarul de la UTC din perioada ceaușistă și mai târziu Dragomir, tot din același PSD au creat din Brăila un oraș cu un orizont închis. Brăila devenind un oraș fără speranță. Astăzi Brăila, din păcate, se află pe locul 4 în partea de jos a clasamentului în ceea ce privește ponderea tinerilor. Aceștia au o pondere din ce în ce mai mică. Grupele de vârstă între 20 și 35 de ani reprezintă astăzi, comparativ cu media națională, mai puțin. Brăila are mai puțin cu 5.000 de tineri. Ceea e înseamnă foarte mult. Pentru că astăzi exportăm elite, exportăm tineri pe care am putea să-i valorificăm, tineri care ar putea să facă din această comunitate un oraș frumos, un oraș cu viitor”, a declarat Canciu.

Liberalul a precizat că are de gând să continue să critice activitatea primarului Marian Dragomir, dar că își va axa campania pe propriile proiecte.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro