Mergi la conţinutul principal

Ciochină s-ar putea întoarce, în septembrie, la DSP Brăila

• pe 30 septembrie expiră perioada de detaşare a directorului executiv Gabriel Ciochină la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani • acesta intenţionează să revină la DSP Brăila, pentru că nu mai este de acord cu o posibilă prelungire a detaşării

 

Gabriel Ciochină s-ar putea întoarce la finalul lunii septembrie a anului în curs pe funcţia de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila. Acesta a fost detaşat prin ordin de la Ministerul Sănătăţii, pe aceeaşi funcţie, la DSP Botoşani, la începutul lui aprilie.

După cele şase luni de detaşare, prelungirea perioadei de detaşare se poate face doar cu acordul angajatului respectiv. În acest sens, Ciochină nu mai vrea să stea la DSP Botoşani şi speră să se întoarcă la Brăila, la încetarea perioadei de detaşare. “Detaşarea mea este până la 30 septembrie 2017. Pot să mă întorc mai devreme, doar dacă domnul ministru revine la ordinul iniţial. Se susţin în luna septembrie şi nişte concursuri pe posturile vacante de aici, şi în situaţia în care se promovează sau se face vreo numire pe funcţie anterior acestei date, bineînţeles că pot reveni mai devreme la Brăila. Eu mi-am exprimat punctul de vedere prin care nu sunt de acord cu prelungirea detaşării. Am făcut adresă în acest sens şi mi s-a confirmat că detaşarea este doar până la finalul lunii septembrie”, ne-a declarat Gabriel Ciochină.

În prezent, funcţia de director executiv al DSP Brăila este ocupată de inspectorul Dănuţ Petrescu. Acesta a activat în cadrul compartimentului de Inspecţii al Direcţiei, până în momentul numirii temporare în locul lui Gabriel Ciochină.

Potrivit presei locale din Botoşani, Ciochină o înlocuieşte pe directoarea Silvia Tudorache, care, la rându-i, a fost transferată la DSP Tulcea. Şefa instituţiei tulcene, Laurenţia Mariana Militaru, a fost pusă sub acuzare de procurorii DNA pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro