Mergi la conţinutul principal

Cine păzeşte Depozitul de deşeuri şi Staţia de sortare de la Ianca?

Consiliul Judeţean Brăila a lansat în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) procedura achiziţiei publice a serviciilor de pază pentru cele două obiective economice de la Ianca, recent finalizate în cadrul unui alt proiect investiţional SMID Jud (sistemul de management integrat al deşeurilor): noul depozit de deşeuri şi staţia de sortare. Pentru aceste două obiective, se vor asigura 3 posturi cu câte un agent, 24 ore/zi, aferente perioadei rămase până la finele acestui an, cu posibilitatea de suplimentare pentru încă 2 luni. Valoarea estimată este de 196.372,08 lei (echivalentul a 44.184,16 euro). Firmelor interesate li se cere constituirea unei garanţii de participare în cuantum de 2.300 lei.
Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente expiră marţi, 16 august, iar ofertele sunt aşteptate până cel târziu joi, 18 august. Criteriul de atribuire anunţat este "preţul cel mai scăzut", iar în cazul ofertelor cu acelaşi preţ, aflate pe primul loc, departajarea se va face după ce autoritatea contractantă va cere clarificări prin intermediul SEAP şi va solicita ofertanţilor aflaţi în această situaţie să transmită în format electronic, tot prin SEAP, o nouă propunere financiară.
Investiţia de la Ianca a constat în construirea unui depozit nou, conform standardelor UE, închiderea celui vechi din aceeaşi localitate şi construcţia unei staţii de sortare. Toate aceste facilităţi sunt proiectate pentru a deservi toată zona de Sud şi Vest a judeţului, în noua locaţie urmând a fi aduse deşeurile din Ianca, Însurăţei şi 27 de comune. Noul depozit, cu o capacitate de 12.000 tone/an, este gândit să primească deşeuri în următorii 26 de ani, până când se va umple.
Cea de a doua componentă a investiţiei de la Ianca a vizat realizarea unei staţii de sortare cu o capacitate de 5.000 de tone pe an. Instalaţia cu care a fost dotată are un grad mediu de mecanizare. Toate fracţiile - în afara metalelor care vor fi colectate cu ajutorul magneţilor - vor fi sortate manual şi vorbim aici despre plastic, hârtie şi sticlă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro