Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cine nu va respecta programul echipei nationale, nu va veni la lot

Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Ionut Lupescu, a declarat, vineri, ca la reprezentativa Romaniei va fi ordine si disciplina, iar cine nu va respecta programul, nu va fi chemat la lot.
"Nu stiu ce a fost pina acum in cantonamentul nationalei, nu cred ca presedintele FRF sau cel al LPF stateau sa-i controleze pe baieti. Cu siguranta insa ca de acum inainte va fi disciplina, selectionerul este un om care tine la asta, iar eu si mai mult", a spus Lupescu.
Ionut Lupescu considera ca fotbalistii convocati la echipa nationala trebuie "sa vina cu inima deschisa". "N-am sa accept nimic altceva, indiferent cine va fi. Cei care vor fi chemati la lot trebuie sa vina cu inima deschisa, in primul rind sa respecte programul echipei nationale. Cine nu va respecta acest lucru, nu va veni la nationala. Orice jucator, nu numai Radoi. Dar asa cum cunosc lotul actual, cred ca nu sunt probleme de disciplina", a spus Lupescu.
Intrebat daca ar dormi vreodata pe hol pentru a-i pazi pe jucatori, Lupescu a raspuns: "Nu, niciodata, pentru asta este presa, apare a doua zi in ziar. Am incredere in voi, ne ajutati foarte mult in acest sens, asa ca nu-mi fac probleme".
Lupescu a subliniat ca, in privinta conflictului dintre Victor Piturca si jucatorul stelist Mirel Radoi, care este aproape sa se incheie, cel mai in masura sa vorbeasca este selectionerul. "Cred ca pe lumea asta toti trebuie sa fim impacati cu noi si cu ceilalti, nu este bine sa ne dusmanim", a comentat oficialul FRF.
Ionut Lupescu a afirmat ca, pentru echipa nationala, singurele stadioane unde poate juca in preliminariile Euro-2008 sunt la Bucuresti, Constanta, Craiova si Timisoara. "Alte variante nu prea avem. Noi incepem calificarile in august-septembrie, pina atunci vom vedea exact care este decizia Primariei, a Guvernului, daca incep lucrarile sau nu la stadionul National din Complexul "Lia Manoliu"", a spus Lupescu.
Directorul general al FRF a declarat ca nu s-a aranjat nimic cu oficialii Federatiei Bulgare de Fotbal (BFS), prezenti miercuri la Bucuresti, in privinta unui plan comun pentru stabilirea meciurilor din grupa G de calificare la Euro-2008. Presedintele BFS, Borislav Mihailov si vicepresedintele Emil Kostadinov au fost in Rominia cu ocazia meciului amical Under-17 Romania - Bulgaria, scor 3-0.
"N-am aranjat nimic cu bulgarii, a fost un meci amical al nationalelor Under-17, 3-0 pentru noi. Au fost in vizita, au vrut sa vada Casa Fotbalului, Centrul de la Mogosoaia, pentru ca au si ei in proiect sa faca acelasi lucru in Bulgaria. Pe olandezi trebuie sa-i fentam nu numai cu ajutorul bulgarilor, ci si cu cel al slovenilor, al albanezilor, dar important este ce joaca baietii nostri. Daca vor incepe de acolo de unde au terminat cu Cehia si Finlanda, atunci avem cu siguranta sanse reale sa ne calificam la CE 2008", a spus Lupescu.
Ionut Lupescu a explicat ca, la intilnirea oficialilor celor sapte federatii din grupa G, care va avea loc pe 16 februarie, la Amsterdam, in vederea stabilirii programului meciurilor, se va discuta de la egal la egal. "Lucrurile sunt foarte simple, suntem sapte echipe pe acelasi nivel, iar daca sase se inteleg si Luxemburgul se opune, a cazut tot planul. Acolo nu este nimeni cel mai puternic. Daca ne intelegem cu totii, se va stabili programul, daca nu, va arbitra UEFA", a adaugat Lupescu.
Directorul general al FRF, Ionut Lupescu si directorul sportiv al loturilor nationale, Daniel Prodan, au participat, vineri, la Casa Fotbalului, la tragerea la sorti a meciurilor celei de-a X-a editii a Cupei Liceelor McDonald's, care va avea loc in perioada 6-25 februarie, la sala Ioan Kunst Ghermanescu. La competitia cu premii totale de peste 15.000 de euro vor participa 91 de licee si colegii din Bucuresti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii