Mergi la conţinutul principal
Didi Crintea, noul manager interimar al Spitalului Județean

Cine-i șef la Urgență

• Didi Crintea a preluat oficial mandatul ieri, 27 noiembrie • ”Nu am fost niciodată membră a vreunui partid politic și nici în prezent nu sunt”, a declarat aceasta în cadrul unei conferințe de presă • interimatul are o durată de trei luni, timp în care Didi Crintea și-a propus să încerce să acopere deficitul de personal de la UPU, dar și să rezolve criza de medicamente din spital

 

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila are oficial un nou manager interimar. Este vorba despre Didi Crintea, economist de profesie, șefa Serviciului Managementul Calității Serviciilor de Sănătate din cadrul unității spitalicești. Aceasta a preluat mandatul ieri, 27 noiembrie, momentul fiind marcat printr-o conferință de presă la sediul spitalului, eveniment la care au participat președintele Consiliului Județean Brăila și directorul medical, dr. Dragoș Voicu.

În discursul său, Didi Crintea a făcut mai întâi o scurtă trecere în revistă a CV-ului, practic a lucrurilor care o recomandă pentru postul de manager al Spitalului Județean.

”Lucrez în spital de 10 ani, cunosc foarte bine procesele medicale și nemedicale care se desfășoară în spital și activitățile care sunt reglementate prin proceduri la nivelul fiecărei structuri. În calitate de șef al Serviciului Managementul Calității, împreună cu echipa serviciului, am coordonat procesul de pregătire al spitalului în vederea acreditării de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate”, a declarat aceasta.

Ulterior, Crintea a vorbit despre obiectivele ei în următoarele trei luni, cât durează mandatul de director interimar al SCJU Brăila.

Știu că se așteaptă mult de la mine. Oamenii vor măsuri, soluții și rezolvări imediate. Am acceptat această funcție doar din considerente profesionale și din dorința de a veni în ajutor pentru bunul mers al lucrurilor din spital. Eu îmi asum acest mandat de manager interimar pentru o perioadă de trei luni de zile și împreună cu echipa de management al spitalului vom găsi soluții pentru remedierea problemelor privind activitatea curentă a spitalului. Prioritatea mea, în primul rând, este aceea de a oferi servicii de calitate pacienților, siguranța pacienților în spital și un mediu de lucru corespunzător pentru personal. Voi face tot ceea îmi stă în putere pentru a răspunde pacienților cu empatie și cu profesionalism. Lucrurile pot fi îmbunătățite, întotdeauna se poate și mai bine”, a subliniat aceasta.

Întrebată de jurnaliști ce va face concret pentru a ”remedia problemele curente ale spitalului”, primul răspuns oferit de noul manager a fost acela că va încerca să acopere deficitul de personal de la UPU. Potrivit directorului medical, dr. Dragoș Voicu, UPU Brăila are în organigramă 26 medici, din care cinci stomatologi și restul urgentiști. În prezent însă, spitalul funcționează cu doar șase medici specializați în medicina de urgență (din care unii sunt și pensionari) și patru stomatologi.

De asemenea, o altă prioritate pentru noul manager o reprezintă asigurarea de medicamente și materiale sanitare necesare continuității actului medical. Precizăm că în ultima perioadă au fost semnalate situații în care pacienții au fost puși să își cumpere din banii lor medicamentele de care aveau nevoie.

În final, Didi Crintea a declarat că nu a fost niciodată membră a vreunui partid politic. Și nici în prezent nu sunt”, a subliniat aceasta. De altfel, Crintea a mărturisit că i-a luat timp pentru a se gândi dacă acceptă postul de manager interimar al Spitalului Județean.

”Am pus un pic în balanță lucrurile. A fost o decizie destul de grea de luat. În schimb, am preluat mandatul cu inima deschisă. Știind deja spitalul în toate structurile lui, știu că am competența să preiau mandatul acesta interimar și să fac astfel încât lucrurile să meargă mai bine, căci întotdeauna sunt lucruri de îmbunătățit. Îmi doresc să fiu transparentă și îmi doresc să vă prezentăm într-un viitor apropiat și lucrurile pozitive care se întâmplă în acest spital, cum ar fi performanțele echipei medicale, care a tratat cu succes boli grave, fără a mai fi necesar circuitul pacientului către spitale de rang superior”, a punctat aceasta.

Chiriac, președintele CJ: ”Didi Crintea este un om profesionist și un om neasumat politic”

În cadrul conferinței de presă organizate ieri la sediul SCJU Brăila, președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, a explicat pe ce criterii a ales-o pe Didi Crintea pentru postul de manager interimar.

”Pe baza CV-ului. A muncit foarte mult la acreditarea spitalului, are experiență în spital, este un om profesionist și un om neasumat politic. Și ne-am dorit acest lucru, să nu fie o persoană afiliată politic”, a declarat Chiriac.

Acesta a vorbit și despre așteptările sale de la noua șefă a Spitalului Județean.

”Cu siguranță vom da drumul și la un concurs așa cum cere toată lumea, dar îmi doresc un manager implicat, un manager care știe spitalul și care poate rezolva problemele. Nu pe declarații, pentru că niciodată, și am declarat-o de foarte multe ori, spitalul nu trebuie să fie câmp de bătălie politică. Mă aștept de la noua conducere și de la toată conducerea spitalului, nu numai la manager, ci și la directorul medical, la directorul de îngrijiri și la directorul economic, la o mai mare atenție în ceea ce privește funcționarea spitalului și relația pacient-cadru medical. Mi-aș dori o mult mai mare atenție la relația cadru medical - cadru medical. Și acolo este o problemă și cred că în cele trei luni de interimat vom trage niște concluzii”, a declarat președintele CJ Brăila.

Reamintim că Didi Crintea o înlocuiește pe Delia Râșnoveanu, care a fost schimbată de la conducerea unității în urma tragicului eveniment petrecut în luna octombrie, când un pacient (53 de ani) a plecat din spital, fiind găsit fără suflare lângă gardul unității.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro