Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cine determina edilii sa se ocupe de desecarea zonei Parcului Monument?

Consilierii judeteni braileni cred ca municipalitatea ar trebui sa ia masuri pentru desecarea terenului din parcul Monument, unde, printre altele, se afla si Sala Polivalenta. Ei spun ca este pacat de banii investiti, in trecut, in sistemul de pompare, care acum zace nefolosit, pentru ca autoritatile locale nu-si bat capul cu aceasta problema. Consilierul Danut Zob (PNL), sustine ca ar fi nevoie doar de o verificare a echipamentelor, de reparatii si de punerea lor in functiune, insa nimeni nu mai stie, de ani de zile, ale cui sint echipamentele: "In terenul respectiv s-au bagat foarte multi bani, exista un sistem de pompare, cu trei pompe, dar nimeni nu le-a mai verificat, nimeni nu le-a mai preluat. In plus, din cite stiu, nimeni nu vrea sa plateasca si curentul electric ce este necesar pentru functionarea pompelor, astfel incit sa se scoata apa din zona respectiva. Este necesar un singur om, care sa se duca si sa se uite o data pe saptamina, si sa vada daca acestea functioneaza, dar se pare ca nu se poate face acest lucru".
Vicepresedintele CJ, Gheorghe Chiru, crede ca faptul ca zona a fost lasata in stapinirea apei nu este decit un alt gest de nepasare, din sirul celor care au dus la distrugerea acesteia: "Acolo a existat o padure, in urma cu zeci de ani. S-a defrisat, s-a acumulat apa, si nu se face in continuare nimic. Au existat acolo in jur de 30 de arbori seculari, stejari, care, pe un traseu bine stabilit, au ajuns la unele notabilitati ale orasului. Ideea a fost chiar aceea de a se umple zona de apa, si a strica ceea ce era monument al naturii. Noi va trebui sa reabilitam zona aceea, si ar trebui s-o facem, dupa cum am mai spus, fortind Primaria sa ia masuri. Eu nu inteleg de ce nu putem face acest lucru. Stiu ca legea spune ca avem atributii de coordonare a consiliilor locale, dar putem sa ii coordonam, spunindu-le ce trebuie sa faca".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii