Mergi la conţinutul principal

Cinci pe loc la concursul de infirmiere pentru Spitalul Judeţean

• peste jumătate dintre candidaţii prezenţi la proba scrisă au reuşit să promoveze • cea mai mare notă a fost 9,1 (91 puncte) iar cea mai mică 1 (10 puncte) • concurenţa va fi în continuare mare pentru posturile de infirmieră debutantă, unde 26 de candidaţi au rămas să concureze pentru 5 locuri

 

S-au afişat rezultatele la proba scrisă a concursului pentru ocuparea celor 6 posturi vacante de infirmieră din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila, unul de infirmieră şi 5 de infirmieră debutantă. Comparativ cu notele de la concursul de asistenţi medicali generalişti sau asistenţi medicali farmacie, aspirantele la un post de infirmieră au obţinut rezultatele mai bune, peste jumătate din candidaţii prezenţi la probă reuşind să scoată punctajul de promovare.

Potrivit listei cu note afişată pe site-ul spitalului, pentru postul vacant de infirmieră au concurat patru candidaţi, doi fiind admişi şi doi respinşi.

Persoanele care s-au înscris la concurs trebuia să fi terminat o şcoală generală, 

să deţină un curs de infirmiere organizat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) sau de furnizori autorizaţi de Ministerul Muncii şi 6 luni de vechime în muncă.

“Bătălia” s-a dat însă pentru cele 5 posturi de infirmieră debutantă. Aici concurenţa a fost mare pentru un loc de muncă unde salariul de bază începe de la 1.350 lei. Un număr de 53 candidaţi au fost admişi să participe la proba scrisă, dar s-au prezentat doar 45 de persoane, 8 fiind absente. Rezultatele arată că din cei 45 de candidaţi, 19 au picat examenul şi 26 au obţinut punctaje mai mari sau egale cu 50 puncte (punctajul de promovare). Cea mai mare notă a fost 9,1 (91 puncte) şi a fost obţinută de un singur candidat. Patru candidaţi au obţinut punctaje între 80 şi 90 puncte, 10 candidaţi între 70 şi 79 puncte, opt candidaţi între 60 şi 69 puncte şi doar trei candidaţi între 50 şi 59 puncte.

Dacă la celelalte concursuri au fost note şi de 0, aici cea mai mică notă a fost 1 (10 puncte) şi a fost înregistrată de trei persoane.

Mâine, 23 februarie se va desfăşura proba interviului. Cei care îşi doresc un job pe perioadă nederminată în cadrul celei mai mari unităţi sanitare cu paturi din judeţul nostru nu au scăpat de concurenţă, pentru cele 5 posturi de debutanţi concurând 5 candidaţi/loc.

Precizăm că pentru acest concurs bibliografia şi tematica au vizat patru acte normative. Condiţiile de participare au fost următoarele: şcoală generală; curs de infirmiere organizat de OAMGMAMR sau de furnizori autorizaţi de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale cu aprobarea Ministerului Sănătăţii; fără vechime în muncă.

Reamintim că în luna ianuarie, Spitalul Judeţean a scos la concurs 26 posturi - 11 de asistenţi medicali generalişti, 4 de asistenţi farmacişti, 6 de infirmiere şi 5 de asistenţi radiologie imagistică medicală - disponibile în cadrul mai multor secţii şi compartimente. La concursul de asistenţi medicali generalişti s-a picat pe capete, doar 11 candidaţi din 34 prezenţi la examen reuşind să treacă de proba scrisă. Rezultatele dezastruoase au continuat şi la concursul pentru asistenţi medicali farmacie, unde din 32 de persoane doar 9 au reuşit să promoveze testul scris. În schimb, la asistenţii radiologie imagistică medicală s-au luat note mari, candidaţii promovând concursul cu peste 90 puncte.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro